Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Deprem toplanma alanina çökmüsler

Deprem toplanma alanina çökmüsler

AKP’li belediyelere araç kiralayan Akmercan Sirketi’nin, Esenler’deki deprem toplanma alanini otopark olarak kullandigi ortaya çikti. AKP’li Esenler Belediyesi, "Kullaniyorlar ama parasini aliyoruz" dedi.

Istanbul Büyüksehir Belediye Meclisi’ndeki tepki çeken açiklamalariyla hafizalarda yer eden AKP’li Tevfik Göksu yönetimindeki Esenler Belediyesi, deprem toplanma alaninin isgal edilmesine göz yumdu. En fazla çarpik kentlesmenin oldugu ve kisi basina düsen yesil alanin da ez oldugu ilçelerden biri olan Esenler’de, yandas bir sirketin deprem toplanma alanini sirket binasinin otoparkina dönüstürdügü açiga çikti.

Iktidara yakinligiyla bilinen Akmercan Sirketler Grubu’nun merkez binasi Esenler’in Birlik Mahallesi’nde bulunan deprem toplanma alanin hemen yaninda yer aliyor. Ancak AKP’ye yakinligiyla bilinen sirket, AFAD haritalarina göre, deprem toplanma alani olarak bilinen, yaklasik 10 bin metrekarelik afet ve acil durum toplanma alanin yaklasik 2 bin metrekaresini yillardir isgal ediyor. Sirket, söz konusu araziyi otopark olarak kullanirken alana özel güvenlik kulübesi bile yerlestirdi. Ayrica isgal edilen deprem toplanma alani Esenler Belediyesi’nin imar planlarinda da otopark alani degil, rekreasyon alani olarak belirtiliyor.

BirGün’ün ulastigi Esenler Belediyesi yetkilileri, yaptiklari açiklamada, “Söz konusu sirketin bulundugu bölgede yaklasik 25 bin metrekarelik bir park alanimiz var ve bu alan ayni zamanda da deprem toplanma alani. Bu alanin bir kismi da sirket binasinin önünde yer aliyor. Akmercan Sirketi de binasinin yaninda yer alan bu alana araçlarini park ediyor. Belediye olarak bu alani kullandiklari için ecrimisil, yani para aliyoruz. Bunda da kanunen bir anormallik yok. Yarin, bir gün deprem oldugunda bu alan yine deprem toplanma alani olarak kullanilacak zaten. Arazi IBB’nin ama bir süreligine kullanimi Esenler Belediyesi’ne verildi” dedi.

deprem-toplanma-alanina-cokmusler-921273-1.

YANDASLARIN KULLANIMINDA

Deprem toplanma alaninin isgal edilmesine tepki gösteren Esenler Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi Kemal Sahin ise sunlari söyledi:

deprem-toplanma-alanina-cokmusler-921234-1.

“Esenler Belediyesi’nden yandas sirketi kayirma ve ihale verme uygulamasini bir kez daha görüyoruz. Beton binalar arasina 500 bin nüfus ile sikismis Esenler halki, deprem toplanma alanlarinin yetersizligi ve yesil alana ulasamama problemi yasarken, var olan deprem toplanma alani da maalesef yandas sirkete veriliyor. Mülkiyeti IBB ye ait olan park alani olarak insanlarin sabah aksam yürüyüs yaptigi alan etrafi duvarla örülüp yandasa otopark olarak veriliyor. Beton yiginlara gömülen Esenler halki mutsuz. Akmercan Sirketi yillardir Esenler Belediyesi’nde temizlik ve araç kiralama ihalesi aliyor. Bu durumu kamuoyunun vicdanina birakiyorum.”

***

Milyonluk ihaleleri kaptilar

Akmercan Sirketler Grubu’nun sahibi Akmercan Ailesi, ticaret hayatina 1991’de servis tasimaciligi ile basladi. Cemal, Serafettin, Veysel, Ramazan ve Gazi Akmercan’in isleri sonraki yillarda kamuyla yaptiklari islerle hizli büyüme kaydetti. Birçok sirketi bulunan Akmercan ailesi kamudan milyonlarca liralik ihaleler aldi. Akmercan ailesinin sirketleri, 2006’da Adiyaman ili ve Besni, Kahta, Gölbasi dogalgaz dagitim ihalesini ve Sakarya’nin; Geyve, Alifuatpasa ve Pamukova ilçelerinde dogalgaz dagitimi isini aldi. Grubun hizmet verdigi kamu kurumlari arasinda, AKP, Cumhurbaskanligi, IETT, ISKI, 26 tane belediye, bazi askeri kurumlar, üniversiteler, Anayasa Mahkemesi, Istanbul Il Özel Idaresi, PTT, DTM, TEIAS da bulunuyor. Kaynak Birgün

 



  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23 ° / 14.8 ° Güneşli