Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Deprem toplanma alanlarini yok ettiler

Deprem toplanma alanlarini yok ettiler

Insaat Mühendisleri Odasi Baskani Cemal Gökçe, yapilarin depreme dayanikli hale getirilmesini istediklerini ancak hükümet ve yerel yönetimlerin tam aksine deprem toplanma alanlarini yok ettiklerini ifade etti. Gökçe, ?Istanbul ve kentlerimizi ?depreme haz

 Deprem toplanma alanlarini yok ettiler

Insaat Mühendisleri Odasi Baskani Cemal Gökçe, yapilarin depreme dayanikli hale getirilmesini istediklerini ancak hükümet ve yerel yönetimlerin tam aksine deprem toplanma alanlarini yok ettiklerini ifade etti. Gökçe, “Istanbul ve kentlerimizi ‘depreme hazirlayin’ demekten de korkuyoruz. Biz ‘deprem` dedikçe bos alanlar tüketildi” dedi. 


TMMOB’ye bagli Insaat Mühendisleri Odasi (IMO), Ege Denizi`nde meydana gelen 6.2 büyüklügünde depreme iliskin açiklamalarda bulundu. 

EN RISKLI YERLERDEN BASLANARAK YAPILAR GÜÇLENDIRILMELI

IMO Yönetim Kurulu Baskani Cemal Gökçe, Ege Denizi ve çevresinin bir hayli zamandir sallandigini söyledi. Karaburun’dan yasanan deprem korkutsa da yine bir süre konusulup unutulacagini dile getirdi. Deprem güvenligi olmayan yapilarin güvenli hale getirilmesini, hükümet veya yerel yönetimlerin halka destek olmalarini önerdiklerini belirten Gökçe, altyapiyi ve yasanabilir bir çevreyi dikkate alarak bütünlüklü bir plan yapilmasini, en riskli yerlerden baslanarak yapilarimizin güçlendirilmesini veya yenilenmesini istediklerini ifade etti. 

‘ISTANBUL`UN NEFES BORULARINI YOK ETTILER’

Yogunluk artirilmadan yasam çevresinin korunmasi gerektigini defalarca ilettiklerini kaydeden Gökçe, “Önce deprem toplanma alanlarini ve Istanbul`un nefes borularini yok ettiler. Üstelik yogunluk artirarak yasanmaz bir kent yarattilar. Bugün Istanbul, 1999 yilindan daha sorunlu bir kent haline geldi. Bugün bir afetle degil bes afetle karsi karsiyayiz. Öyle ki, Istanbul ve kentlerimizi ‘depreme hazirlayin’ demekten de korkuyoruz. Biz ‘deprem dedikçe’ bos alanlar tüketildi. Alt yapi yok edilerek sadece isin rant boyutu dikkate alindi” dedi.



  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu