Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

'Dernekler Mahalle Mektebi Olsun' Teklifi

'Dernekler Mahalle Mektebi Olsun' Teklifi

Esenler’deki STK temsilcileriyle bulusan Esenler Belediye Baskani Göksu, "Dernekleri; çocuklara, kadinlara, mahalle sakinlerine hizmet eden Mahalle Mektepleri haline getirelim" teklifinde bulundu.

Esenler’deki STK temsilcileriyle bulusan Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, "Dernekleri; çocuklara, kadinlara, mahalle sakinlerine hizmet eden Mahalle Mektepleri haline getirelim" teklifinde bulundu.

Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Esenler’de görev yapan sivil toplum kuruluslarinin temsilcileriyle bir araya geldi. Esenler Kültür Merkezi’nde düzenlenen istisare toplantisi, hep birlikte yenilen yemegin ardindan basladi. Esenler’de yasam kalitesini arttirmak üzere Esenler Belediyesi ile ilçedeki STK’larin ortaklasa neler yapabileceklerinin konusuldugu toplantiya katilim yogundu.

Toplantida bir selamlama konusmasi yapan AK Parti Esenler Ilçe Baskani Umut Özkan, derneklerin Esenler’in birlik ve beraberligi için büyük önem tasidigini söyledi ve projelerinde kendilerine her zaman destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

DERNEKLERE BELGESEL MÜJDESI!

Esenler'de yer alan derneklere, yörelerini anlatan belgeseller yapilacagi müjdesini veren Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, "Esenler'de yer alan 40 ilin derneklerini anlatan belgesel yapacagiz. Bu belgeselleri yerinde çalismalar yaparak hazirlayacagiz. En yüksek nüfuslu ilimizden baslayarak her ay iki tane belgeseli derneklerimize teslim edecegiz" dedi.

GELIN, MAHALLE MEKTEPLERI YAPALIM

Esenler'deki dernekleri "Mahalle Mektepleri" haline getirme teklifi sunan Göksu, "Derneklerimizi çocuklarimizin ders çalisacagi, kadinlarimizin sohbet edecegi, mahalledeki insanlarimizin egitimine katki sunacak 'Mahalle Mektepleri' haline getirmek istiyoruz. Dernegini kütüphane haline getirmek isteyenlere de kütüphane yapip kitap verecegiz" diye konustu. Teklife olumlu yaklasan STK temsilcileri, Göksu'ya alkislariyla karsilik verdi.

RAMAZAN'DA YEMEKLER SIZDEN, HER SEY BIZDEN

Her Ramazan ayinda oldugu gibi bu Ramazan'da da STK'lar ile birlikte yürüyeceklerini söyleyen Göksu, "Ramazan ayinda Dörtyol Meydani'nda yöre derneklerimizle açtigimiz Anadolu Sokagimiz bu yil da devam edecek. Sehit Türkmen Tekim Imam Hatip Lisesi'nin bahçesinde yaptigimiz, benden önceki belediye baskani agabeyimizin adini verdigim Mehmet Öcalan Spor Kompleksi'ni Ramazan ayi boyunca STK'larin iftarlarini vermeleri için hazirliyoruz. Masa, sandalye, sahne, garson, davetiye her sey bizden, yemekler sizden" dedi.

BIR ADIMA ON ADIMLA GELMEYE HAZIRIZ

Memlekete faydali her proje ve etkinlikte STK'larla bir araya geleceklerini aktaran Baskan Göksu, "Derneklerimizle çesitli platformlarda bir araya gelebilecegimiz farkli organizasyonlar yapalim istiyorum. Bilgi yarismasi, futbol organizasyonu, spor müsabakalari... Siz bu memleket için, bu memleketin çocuklari için bir adim gelirseniz, biz on adim gelmeye haziriz" seklinde konustu. 



  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı