Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

`Devlet eliyle tiyatro olmaz, özellestirecegiz`

`Devlet eliyle tiyatro olmaz, özellestirecegiz`

Basbakan Erdogan, `Devlet eliyle tiyatroculuk olmaz. Ben Kadir Bey`i tebrik ediyorum ve ayni seyi su anda Bakanlar Kurulu`na getirecegim. Özel bir yönetim degil, tiyatrolari özellestirmeye götürüyorum`` dedi.

Basbakan Recep Tayyip Erdogan, Ankara Spor Salonu`nda gerçeklestirilen AK Parti Genel Merkez Gençlik Kollari 3. Olagan Kongresi`ne katilarak bir konusma yapti.

Erdogan, Sehir Tiyatrolari`na iliskin yönetmelikle ilgili sunlari söyledi:

`Sehir Tiyatrolari`nda yapilan bir yönetmelik degisikligi üzerinden hem bizi hem tüm muhafazakârlari asagilamaya ve küçümsemeye basladilar. Allah askina soruyorum: Siz kimsiniz?

Siz her konuda söz söyleme, her konuda otorite oldugunuzu iddia etme ehliyetini nereden aliyorsunuz? Bu ülkede tiyatro sizin tekelinizde mi? Bu ülkede sanat sizin tekelinizde mi? Sanat konusunda söz söyleme ehliyetine sahip olan sadece sizler misiniz?

Geçti o günler. Artik despot aydin tavriyla parmaginizi sallayarak bu milleti küçümseme, bu milleti azarlama dönemi geride kalmistir. Gelismis ülkelerin hemen hemen tamaminda devlet eliyle tiyatroculuk olmaz.

Ben Kadir Bey`i tebrik ediyorum ve ayni seyi su anda Bakanlar Kurulu`na getirecegim. Özel bir yönetim degil, tiyatrolari özellestirmeye götürüyorum. Bunu teklif edecegim. Özellestirmek suretiyle buyrun istediginiz gibi tiyatrolarinizi oynayin.

Kusura bakma geleceksin Sehir Tiyatrosu`ndan hem belediyeden maasini alacaksin ondan sonra istedigin gibi yönetime de verip veristireceksin, böyle saçmalik olmaz.



  • Perşembe 22.5 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu