Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

?Din Adami Siddete Bas Vurmamali?

?Din Adami Siddete Bas Vurmamali?

Esenler Sondurak`in saygin esnaflarindan Eyüp Isildak sondurak Camii Hocasi ile yasadigi sikintinin bir benzerinin Atisalani Kemertepe Camiinde yasanmasindan dolayi üzüntüsünü belirterek ?Bu anlayista ve düsüncede olan din adamlari, dini bütün ve dini Ve

“Din Adami Siddete Bas Vurmamali”

Esenler Sondurak’in saygin esnaflarindan Eyüp Isildak sondurak Camii Hocasi ile yasadigi sikintinin bir benzerinin Atisalani Kemertepe Camiinde yasanmasindan dolayi üzüntüsünü belirterek  “Bu anlayista ve düsüncede olan din adamlari, dini bütün ve dini Vecibelerini yerine getirmek isteyen müminlere zarar verdikleri gibi dinimize de en büyük kötülügü yapiyorlar” dedi.

Bunlara biz “Namaz Kildirma Memurlari

Kemertepe Camii müezzininin bir siyasi partiyi ve o partinin kitlesin hedef gösteren vaazi üzerine daha önce ayni polemigi yasayan Esenler Sondurak’in saygin esnaflarindan Eyüp Isildak bu konuda hakliligini ifade ederek açiklamada bulundu.

“devlet memurlari, yemin eder, siyasete bulasmaz”

Isildak "Asker disiplinsizse sorumlusu komutanidir. Eskilerimizin bir sözü var! ”balik bastan kokar” bugün yasanan ilçe müftüsünün zamaninda gerekli tedbirleri almamasidir. Devlet memurlari görevlerine baslarken yemin ederler ve 657’e tabidirler. 6.7.8. maddeleri söyle der, devlet memurlari, yemin eder, siyasete bulasmaz, devlet memuru vakarina yakisir bir sekilde vazifesini yapar.”

“Din ve ahlak dersleri veren bir müessesenin görevlisi siddete bulasiyor”

Isildak “Benimde basima buna benzer bir talihsiz olay geldi. Bana siddet uygulandi, benimle tartisan ve bana saldiran hoca efendi, hem mahkemede hem de sorumlu oldugu makamlar karsisinda yalan söyledi. Kendisini Müftülüge sikayet etmeme ragmen bu kisi hakkinda bir sey yapilmadigi gibi, korundu, himaye edildi. Düsünebiliyor musunuz? Din ve ahlak dersleri veren bir müessesenin görevlisi siddete bulasiyor, yalan konusuyor ve görevinin basinda duruyor. Bu anlayista ve düsüncede olan din adamlari, dini bütün ve dini Vecibelerini yerine getiren müminlere zarar verdikleri gibi dinimize de en büyük kötülügü yapiyorlar. Bunlar laik devlet yapisini begenmezler, kurucu iradeye saygi duymazlar, Atatürk’e firsat buldukça hakaret ederler, hâlbuki Atatürk cumhuriyeti onlara en büyük nimetleri sunmustur”.

“Bunlari ne denetleyen var, nede hesap soran var”

Isildak “Bunlar hiçbir kurali tanimiyorlar, Allahin kurallarina uymadiklari gibi devletinde kurallarina uymuyorlar. Bunlar Allahin kurallarindan söz ederler ve 657’ye göre de parayi alirlar. Sanki iki Tanrililar. Bunlarin tutarsizliklarini ve yaptiklarini camiye giden cemaat ayni zamanda bu halk denetlemeli, ama herkes korkuyor ve sesiz kaliyor. Ülkemizin kötü yönetilmesinin sebeplerinden biride dinin siyasete alet edilmesinden kaynaklaniyor.  Dinin emirlerini unutan din adamlari siyasete de bulasir, kafasina göre de vaaz verir ve siyaseti kutsal mekânlara sokarak dini siyasallastirir. Bunlari ne denetleyen var, nede hesap soran var! Yani balik bastan kokmus, “tuz kokmus”

"kitleleri birbirine düsürmek için durumdan vazife kisilerdir."

Isildak “Bu hocalarin yüzünden dinimizden soguduk, camilere gitmez olduk. Bunlar elini, dilini tutamadiklari için zaman zaman siddete basvururlar. Vatandasina siddet uygulayan hoca sayet görevi basinda bulunuyorsa ben o hocanin cemaati olmam. Bu kisileri kollayan, ödüllendiren Sayin Müftüdür. Bu olaylari yasayacagiz veya bize yasatacaklar, dün sondurak’da, bugün Atisalan’inda yarin baska bir yerde bu tip olaylarla karsilasirsak sürpriz olmaz. Bunlar Emevi din anlayisinda olanlardirlar, hedef gösterirler, kitleleri birbirine düsürmek için durumdan vazife kisilerdir. Adalet gözetmezler kim güçlü ise onun düdüklerini çalarlar,Tüm dünyadaki din adamlarinin ortak özellikleri ise donanimlari yetersiz kaldiginda muatablarini etkisiz hale getirmek için sözlü ve fiziksel siddet uygulamaktan çekinmezler.Bir din adamina halki kin ve nefrete sürüklemek yakismaz”

Bunlara biz “Namaz Kildirma Memurlari.”diyoruz.

Isildak “Yaptiklari islerin yanlis oldugunu, günah oldugunu bilirler, çözümünü de yani isledikleri günahtan kurtulmanin yolunu da bulmuslar. Üç gün oruç tutarlar ve Allahin huzurunda “ Allah’im senin için suç isledim, yalan söyledim” der af dilerler.  Bunlar din adami denmez, Namaz Kildirma Memurlaridirlar.”

 



  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli