Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

DINDAR; ?BU GIDISLE ÜÇ YIL SONRA BÜTÇE KADAR BORÇ YÜKÜ

DINDAR; ?BU GIDISLE ÜÇ YIL SONRA BÜTÇE KADAR BORÇ YÜKÜ

Bayrampasa CHP Ilçe Baskani Hasan Mutlu, yönetim kurulu üyeleri ve belediye meclisi üyeleri yereldeki gelismeler hakkinda yerel basini bilgilendirmek amaciyla kahvaltili toplanti düzenledi?

 

DINDAR; “BU GIDISLE ÜÇ YIL SONRA BÜTÇE KADAR BORÇ YÜKÜ…”

Bayrampasa CHP Ilçe Baskani Hasan Mutlu, yönetim kurulu üyeleri ve belediye meclisi üyeleri yereldeki gelismeler hakkinda yerel basini bilgilendirmek amaciyla kahvaltili toplanti düzenledi…

Kahvaltili toplantiya Bayrampasa yerel basin mensuplarinin yani sira ikinci bölge yerel basin emekçileri de katildilar.

Ilçe Baskani Hasan Mutlu, Bayrampasa Belediyesi faaliyet programi ve 7 Haziran Genel seçimlerine dönük çalismalar hakkinda basin mensuplarina ön bilgi verdi.  


" Ilçe baskani seçildigimizden bu yana yogun bir çalisma temposuna girdik. Demokratik bir sekilde ön seçim yaptik. Artik bundan sonra çalisma tempomuzu daha da artirarak 7 Haziran Genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisini iktidara tasimak için her yerde ve her alanda tüm örgütümüzle birlikte çalisacagiz. Gittigimiz, gezdigimiz yerlerde görüyoruz; Bu iktidar artik gidiyor, Tüm anketler de böyle gösteriyor. Omuz omuza vererek küskünlüklerimizi ve kirginliklarimizi bir kenara birakarak partimizin iktidar olmasi için mücadele edecegiz.


Bayrampasa CHP ilçesi olarak seçime haziriz. Pazar günü genel baskanimiz seçim programimizi kamuoyuna açikladiktan sonra alanlara inerek partimizin seçim vaatlerini halkimiza anlatacagiz. Bizler örgüt emekçilerimizle, Belediye meclis üyelerimizle, kadinlarimizla, gençlerimizle çalismalarimiza bütünlük ve uyum içinde hazirlandik. Ilçe merkezimizde verecegimiz seçim startimizdan önce durum degerlendirmesi yapmak için genis katilimli bir örgüt toplantisi yapacagiz ve örgütümüze “CHP’yi iktidar Genel baskanimiz Kemal Kiliçdaroglu’nu Basbakan yapmaya haziriz” sizlerde hazir olun ve gelin bu sevinci hep birlikte el ele vererek cosku ile yasayalim”


Bayrampasa CHP Belediye Meclis üyesi ve grup sözcüsü Fettah Dindar da belediyenin 2014 faaliyet raporu ve belediyenin çalismalari hakkinda somut bilgi ve rakamlarla elestirerek ihalelerde kamunun zarara ugratildigini anlatan bir konusma yapti;

“ Belediyemizin açiklanan 2014 faaliyet raporuna göre 142.692 bin gideri var. Yani 2013 yilina göre 22.112 bin liralik bir artis söz konusu. Giderlerimize karsilik 117.239 bin lira gelir var. Gelir ile giderimiz arasinda eksi 25.452 bin liralik bir fark olusuyor.

Belediye olarak 382 personelimiz var. 884 kisi de taseron üzerinden çalisanimiz var. Su an için 75 stajyerimiz var bu rakam yaz aylarinda 112 kisiye çikabilir. Giderlerimizin büyük kismi personel giderlerine ait. Yatirim ise sadece 11.530 bin lira. Günü kurtaran bir yatirim anlayisi söz konusu. Belediyeye ait iki benzin istasyonu da bu yil 25.050 bin liraya satildi. Tüm bunlara ragmen belediyemizin borcu 87.267 bin lira.

Belediyemizin alimlari 100.338 bin lira. 2014 yili için 170 milyon olarak tahmin edilen bütçe % 69 oraninda gerçeklesti. Su an itibariyla belediyemizin 104 kiracisi var. Sözlesmeler bittikten sonra rayiç bedel üzerinden ihale edilmesi gelirlerimizi artirabilir. Hizmet alimlarindaki kaybimizi önlemek için ise hizmet içi egitim yapilmasi gerekiyor. Etkinliklerimizin ise disaridan alim degil de dernekler vasitasiyla yapilmasi ciddi miktarda tasarruf saglatir. Araç kiralamalarinin ise yakitsiz yapilmasi büyük oranda tasarruf saglayabilir. Ayrica ihtiyaçtan fazla kiralama yapilmasi ve bire üç fiyata kiralama yapilmamasi da sart.

Yapilan ihalelerin dogrudan temin yoluyla yapilmasi da bir baska zarar. 2015 yilinda Istanbul Büyüksehir Belediyesinden alinacak yatirim 16.300 bin, 2016 da ise 9 milyon. Bu komsu ilçelere bakildiginda çok düsük rakamlar.

Bayrampasa belediyesi olarak geçen yil üç kere gazete çikarmisiz. Fatura 114 bin lira yani bir gazete 1.75 liraya mal edilmis.

Tüm bu degerlendirmeler neticesinde Bayrampasa Belediyesi olarak bu gidisle Üç yil sonra bütçe kadar bir borç yükü ile karsi karsiya kalabiliriz…” 


  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli