Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

DIPSIZ KUYUYA DOGRU BIRILERI HEPIMIZI ÇEKIYOR

DIPSIZ KUYUYA DOGRU BIRILERI HEPIMIZI ÇEKIYOR

Türkiye`de Erdogan ve AKP`si baskisini var gücüyle kitleler üzerinde hissettiriyor. Korku imparatorlugu ile egemenliklerini ilan etmeye ve saltanatlarini sürdürme çabalari da devam ediyor.

 DIPSIZ KUYUYA DOGRU BIRILERI HEPIMIZI ÇEKIYOR

Türkiye’de Erdogan ve AKP’si baskisini var gücüyle kitleler üzerinde hissettiriyor. Korku imparatorlugu ile egemenliklerini ilan etmeye ve saltanatlarini sürdürme çabalari da devam ediyor.

Ortalikta dügün, eglence yok! Kafalari kurcalayan, açiklama bekleyen sorular var? Iletisim aletlerinin sayesinde ülkemizde, dünyada olan biteni duyabiliyor, izleyebiliyoruz. Ülkemiz kirilganliga dogru gidiyor; insanlar ayristiriliyor.

Bizler ne yapmaliyiz? Korkuyu yenmeliyiz. Özgürlüklerin, paylasimlarin, sömürüsüz ve baskisiz, nice insani duygularimiz için, gelecegimiz için seslerimizi gürlestirmeye ve bir tek sese çevirmeye çalismaliyiz.  Bizler daha çoguz; yeter ki gücümüzün farkina varalim.

Derin devlet kavrami aramizdan hiç yok olmadi.  Iktidari ellerinde bulunduranlar daima o gücü yeri geldiginde kullandi; kullanmaya devam ediyor.

Erdogan ve AKP’nin de bir derin devleti vardir. Düzeni degistirme diye bir derdi de vardir. Oynanan oyun var ya! Ilimli Islam… Etrafinda sekil buluyor. Ülkemiz kaygan zemindedir. Her an her sey olabilir?

Piyasaya, Halk Özel Harekâti adi altinda bir yapilanma Türkiye genelinde kabak çiçegi gibi açiverdi. Ankara Kizilay’in göbeginde dernegini açmis, tabelalarinda görülecek yere asmislardir. Dernegin Trabzon merkezli bir dernek oldugu açiklanirken; Yurt disi ve Türkiye’nin 22 ilinde derneklestigi vurgusu yer almaktadir ve ilçelerini de unutmayalim.

Erdogan ve HÖH`ün baskani Fatih Kaya ile ayni fotograf karesinde yer aldilar. Bu vatandas komutan olarak basinda çikan haberlerden ögreniyoruz. Türkiye’nin seriat düzenine geçis sürecine olumlu bakanlardan biridir.

Bu kurulusa AKP neden ihtiyaç duydu.

Bu kurulus silahli bir milis gücüdür; destegini iktidar partisinden almaktadir.

Erdogan ve AKP kendi iktidarlarini saglamlastirmak için her yol mübah anlayisiyla önündeki engelleri asmaya çalisiyor.

Asil soru su: Türkiye’de dünden bugüne gelen her iktidar, koalisyon hükümetleri ve askeri darbe yapanlar bu gibi hareketleri oy için desteklediler. Dolayli yoldan olanak saglandi.

Hani Ankara eski belediye baskani Melih Gökçek Fettullah Gülen hareketi için  “Ne istedilerse verdik.” Sözleri yabana atilacak türden degildir. Geçmisin ülke yöneticileri de bu duruma ülkenin gelmesinde suç payi fazlasiyla vardir.

Sunu da söylemeden geçemeyecegim: devrimcilere karsi topluca saldirdiniz, devletin tüm olanaklarini kullanarak. Hatta Irkçiliga Alevileri, Kürtleri, Ermenileri, Rumlari hedef alarak propaganda yaptirdiniz. AKP politikasi da bir devlet klasigidir.

Dipsiz kuyuya dogru birileri hepimizi çekiyor. Kuyunun dibine mi gitmek istiyorsunuz? Yoksa hep birlikte özgürlüge kosmayi mi?



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli