Bugün, 23 Ekim 2024 Çarşamba

Dis hatlardan destek!

Dis hatlardan destek!

Grev haklarinin yasaklanmasina karsi çiktiklari için isten atilan THY isçilerinin mücadelesi sürerken bir yandan da mücadeleye destek artiyor. Illerde eylemler yapilirken, direnisin sürdügü

Grev haklarinin yasaklanmasina karsi çiktiklari için isten atilan THY isçilerinin mücadelesi sürerken bir yandan da mücadeleye destek artiyor. Illerde eylemler yapilirken, direnisin sürdügü Istanbul’da ziyaretler var. Eylemlerde ve ziyaretlerde yapilan konusmalarda, saldirinin sadece Hava-Is’e degil tüm isçi ve emekçilere yönelik oldugu belirtilerek ortak mücadele çagrisi yapiliyor.

THY isçileriyle dayanisma sinirlari da asti. Almanya Demokratik Isçi Dernekleri Federasyonu (DIDF) de bir yazili açiklama yaparak THY isçileri ile dayanismaya çagirdi.

Öte yandan Ulusal Isyeri Temsilciler Agi NSSN’in Cumartesi günü düzenlenen Altinci Konferansinda, AKP Hükümeti tarafindan grevi yasaklanan havayolu çalisanlarina destek çagrisi yapildi. Tüm Britanya çapindan gelen üç yüzden fazla isyeri temsilcisinin katilimi ile gerçeklesen konferansta, AKP hükümetinin kararini protesto etmek ve yasak kararinin kaldirilmasi için Day-Mer tarafindan baslatilan imza kampanyasina tüm delegeler imzalari ile destek verdi.

HAYDI DAYANISMAYA!

DIDF yaptigi yazili açiklamada, AKP Hükümetinin havacilik is kolunda grevi yasaklamak istemesine, grevle yanit veren isçilerin isten atildigina dikkat çekerek, “Atilan isçiler ve sendikalari Hava-Is, her gün yaptiklari eylemlerle mücadelelerini sürdürüyorlar. Basta havacilik hizmetlerinde çalisan emekçiler olmak üzere Avrupa’daki bütün emekçileri Türkiye’deki emekçi kardesleriyle dayanismaya çagiriyoruz” dedi.  
DIDF tarafindan yapilan açiklamada su çagri yapildi, “Ekonomik krizin faturasini ödemek istemeyen ve haklarini korumak için mücadele eden isçi ve emekçiler Avrupa’nin birçok ülkesinde hedef tahtasina konuluyorlar; Italya, Ispanya, Portekiz ve Yunanistan’da isçi ve emekçilerin demokratik haklarini içeren yasalar degistirilmeye çalisiliyor, grevler yasaklaniyor ve toplu is sözlesmeleri geçersiz ilan ediliyor! AKP Hükümeti’nin THY’de çalisan emekçilere karsi baslattigi bu saldiri Avrupa genelinde sermayenin lehine ve emekçilere karsi sürdürülen neo-liberal politikalarin bir parçasidir. Bu nedenle bütün isçi ve emekçileri, ‘Grev Haktir, Yasaklara Hayir!’ sloganiyla mücadele eden Hava-Is Sendikasi üyeleriyle dayanismaya ve mücadelelerine her türlü destegi sunmaya çagiriyoruz.”

HAVA-IS ÜYELERINE LONDRA’DAN DESTEK

Britanya’nin mücadeleci sendikacilari tarafindan 2007 yilinda kurulan Ulusal Isyeri Temsilciler Agi NSSN’in Cumartesi günü düzenlenen Altinci Konferansinda, AKP Hükümeti tarafindan grevi yasaklanan havayolu çalisanlarina destek çagrisi yapildi. Tüm Britanya çapindan gelen üç yüzden fazla  isyeri temsilcinin katilimi ile gerçeklesen konferansta, AKP hükümetinin kararini protesto etmek ve yasak kararinin kaldirilmasi için Day-Mer tarafindan baslatilan imza kampanyasina tüm delegeler imzalari ile destek verdi.

Ulusal Isyeri temsilciler Agi Baskan Yardimcisi Katrine Williams kürsüden yaptigi konusmada, imza kampanyasina katilim ve isten atilan isçilere destek çagrisi yapti.

NSSN, Londra’da yasayan Türkiye kökenli göçmen emekçiler tarafindan kurulan Day-Mer’in konuya iliskin bildiri ve imza metni internet sitesinde yayinlayarak destek olmaya devam edecek.  

Imza kampanyasina destek verenler arasinda, Demir ve Deniz Yollari Sendikasi RMT Baskani Alex Gordon, Ögretmenler Sendikasi NUT Yardimci Genel Sekreteri Kevin Courtney, Kamu ve Ticari Sektör Sendikasi PCS Yardimci Genel Sekreteri Chris Baugh, Ulusal Isyeri Temsilcisi Agi Genel Sekreteri Linda Taaffe ve Baskani Rob Williams da var.(Istanbul/EVRENSEL)


HABER-IS THY ISÇISININ YANINDA
 
HABER-IS Sendikasi Istanbul 1 No’lu sube yöneticileri ve isyeri temsilcileri direnisteki Hava-Is üyelerine destek ziyaretinde bulundu.

“Birlese birlese kazanacagiz”, “Is, ekmek, özgürlük” sloganlari atan isçilere seslenen Haber-Is 1 No’lu Sube Baskani Ahmet Karatay, sendikalara ve konfederasyonlara seslenerek hava yolu isçilerinin direnisine sahip çikmanin sermayenin gelecekteki saldirilarina karsi çikmak anlamina geldigini dile getirdi. “Bugün havayolu isçilerine sahip çikamayan sendikalar yarin kidem tazminatlari için hiçbir sey yapamazlar, hiç kimse kendini ve bizi kandirmaya çalismasin” diyen Karatay, söz söyleme sirasinin bittigini artik eylem yapma zamani oldugunu kaydetti.

Hava-Is Genel Baskani Atilay Ayçin, ziyaretleri için Haber-Is üyelerine tesekkür ederek, Türk-Is dayanismasini beklediklerini ifade ederek, onlar gelmese de isçilerin ve demokrasi güçlerinin ziyaretlerinin dirençlerini artirdigini kazanana kadar direnise devam edeceklerini belirtti. (Istanbul/EVRENSEL)


GREV VAZGEÇILEMEZ TEMEL BIR HAKTIR

AKP hükümetinin hava iskolunda grev yasagi getiren düzenlemesine grevle yanit veren 305 Hava-Is üyesinin isten çikarilmasina tepkiler sürüyor.
KESK yaptigi açiklamada, greve çikan emekçilerin isten atilmasinin AKP’nin emek düsmanligini ortaya koydugunu belirtirken, saldirilara karsi çikmanin yolunun ise birlesik emek mücadelesinden geçtigine vurgu yapti.  
KESK yaptigi yazili açiklamasinda, “hakli mücadelesinde Hava- Is’in yanindayiz” dedi. AKP iktidarinin emek ve demokrasi düsmanliginin gün geçtikçe açiga çiktigi belirtilen açiklamada, THY yönetiminin bu derece pervasiz olmasinin asil dayanaginin, AKP’nin sermaye yandasligi oldugu dile getirildi.
“Grev; karada, havada, her yerde vazgeçilemez temel bir haktir” denilen açiklamada, emekçilerin kazanilmis haklarina ve onlarin mücadele örgütlerine karsi artan bu saldirilari durdurabilmenin tek yolunun birlesik emek mücadelesi hattini örmekten geçtigi ifade edildi. (Ankara/EVRENSEL)



  • Çarşamba 18.8 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 18.1 ° / 13.8 ° Güneşli