Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

DISK: `TÜMTIS`e yönelik karar hukuk sisteminin iflasidir!`

DISK: `TÜMTIS`e yönelik karar hukuk sisteminin iflasidir!`

DISK Yönetim Kurulu TÜMTIS`li sendikacilara sendikacilik yaptiklari için verilen hapis cezasini kinayarak sonuna kadar TÜMTIS sendikasinin yaninda oldugunu dile getirdi.

TÜMTIS Ankara subesinin 14 yönetici ve üyesinin yargilandigi davada Özel Yetkili Ankara 11. Agir Ceza Mahkemesi “üye isçilerin sayisini çogaltmak” “suçunu” isledikleri gerekçesiyle yönetici ve üyeleri, isveren sikâyetleri üzerine 6 yil 15 gün ile 1 yil 10 ay 15 gün arasinda degisen hapis cezalarina çarptirildigini hatirlatan DISK, bu kararin hukuk sisteminin iflasi oldugunu dile getridi.

DISK, “Üye olmasi için baski yapildigi iddiasi ile sikâyet dilekçesi veren tek bir isçi dahi bulunmadigi halde, isverenlerin asilsiz sikâyetleri üzerine sendikacilarin tutuklanmasi yasa tanimazligin, sendika düsmanliginin, isveren severligin ne yazik ki, yasalari uygulamakla yükümlü mahkemeler eli ile örgütlendigini” ifade etti.

Hiçbir mahkemenin, yasalarla güvence altina alinmis tarihsel kazanimlari yok sayamayacagini belirten DISK, isçi sinifinin örgütlenme iradesinin hukuksuz uygulamalarla engellenemeyeceginin altini çizdi. Fasizmin çoktan yani basimizdaki yerini aldigini belirten DISK, kendi Anayasa’sini inkâr eden, tamamen siyasal iktidarin, onlarin yandaslarinin ve sermaye kesimlerinin ihtiyaçlarina göre hareket eden siyasallasmis, güdümlü mahkemelerin varligina dikkat çekti.

Mahkemelerin isçilerin örgütlenme iradelerine ket vuran degil, onlarin anayasal haklarini güvence altina almakla sorumlu oldugunu kaydeden DISK, yaptigi basin açiklamasinda su ifadelere yer verdi:
“Unutulmamalidir ki, hukuk herkes için lazimdir. Hukukun hak ve özgürlüklerin alanini daraltacak bir sekilde yorumlanmasi ancak fasist rejimlerde mümkündür.

Konfederasyonumuz, Özel Yetkili Mahkemelerin yasa tanimaz ve keyfiyet üzerinden hareket eden kurumlar oldugunu daha önce de ifade etmisti. TÜMTIS sendikasi yöneticilerine ve üyelerine yönelik bu hukuk disi, keyfi, hak ve özgürlükler düsmani karari kiniyoruz.

En temel hak ve özgürlüklerden olan sendikalasma hakkina yönelik bu saldiri Isçi sinifinin örgütlenme iradesine yönelik bir saldiridir. Yilmayacagiz, teslim olmayacagiz.”

(soL- Haber Merkezi)



  • Perşembe 22.5 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu