Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Diyarbakir`da açlik grevine müdahale hazirligi mi var?

Diyarbakir`da açlik grevine müdahale hazirligi mi var?

Cezaevlerindeki açlik grevleri sürerken iki cezaevinde kadin ve erkek olmak üzere toplam 38 tutuklu ve hükümlünün bulundugu Diyarbakir`dan gelen haberler operasyon ihtimalinin kuvvetlendigini gösterdi.

Haber: ENIS TAYMAN - enis.tayman@radikal.com.tr / Arsivi

Diyarbakir Tabip Odasi Eski Baskani Semsettin Koç, Radikal ’e yaptigi açiklamada Ergani Yolu üzerindeki Egitim Arastirma Hastanesi’nin onuncu katinda açlik grevlerindeki tutuklu hükümlülere yönelik bir operasyon sonrasi için hazirlik yapildigini söyledi.

Koç, “Aldigimiz bilgilere göre onuncu kattaki Kulak Burun Bogaz Klinigi bosaltilmis. Kat, açlik grevindeki tutuklu ve hükümlülere yönelik bir operasyon sonrasinda kullanilmak üzere bekletildigi yönünde bilgi aldik” dedi. Konuyla ilgili olarak bugün alti brans hekiminin de aralarinda oldugu 28 kisilik bir ekiple toplanti yapildigini da belirten Koç, “Anestezi, nöroloji, dahiliye, enfeksiyon hastaliklari, kardiyoloji ve gögüs hastaliklari uzmanlari ile birlikte hemsire ve saglik görevlileriyle bir toplanti yapilmis. Açlik grevinde olanlar için yatis olursa ne yapilmasi gerekir diye çalisma yapilmis. Bu konudaki egitim çalismasini izleyen bir doktor, tedavi süreçleri hakkinda ayrintili bilgilendirmis. Bu arada Malta Sözlesmesi’ndeki ‘kisinin iradesi disinda müdahale edilemeyecegi’ yönündeki içerik de aktarilmis” diye konustu. 
Kamu Hastaneler Birligi Diyarbakir Genel Sekreteri Dr. Muhammed Güzelkurtoglu ise bilgisi dahilinde bir hazirlik yapilmadigini ifade etti. Gözülkurtoglu Radikal’e yaptigi açiklamada “Günlük olarak cezaevinden kaç hasta potansiyelimiz oldugunu soruyorlar. Biz de gerek yogun bakim, gerek diger servisler ve görevli hekimler hakkinda bilgiyi veriyoruz” diye konustu. Güzelkurtoglu, yine de bugüne kadar cezaevinden açlik grevindekilere yönelik olarak bir yatis olacagi yönünde talep gelmedigini belirtti.



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli