Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

DKD Baskani Orhan Akkaya’dan KINAMA

DKD Baskani Orhan Akkaya’dan KINAMA

Yakup Tilki isimli sosyal medya kullanicisi kendi hesabindan yaptigi canli yayinda Alevilere agiza alinmayacak küfürler etti.

Haber/Hasan Gürsoy

Peki, ne olmustu ; Alevileri sevmedigini ve kendisini izlememelerini isteyen Tilki Alevilere, “Bunlar kafir’ dedi. Tilki’ye çok sayida sosyal medya kullanicisi tepki gösterdi.  sosyal medyadaki tepkilerin ardindan gözaltina alindi. Tilki hakkinda Kocaeli Cumhuriyet Bassavciligi ‘halki kin ve düsmanliga sevk etmek’ suçundan sorusturma baslatti. Tilki gelen tepkilerin ardindan tutuklandi.

Kamuoyunda tepkiler dinmedi. Divrigi Kültür Dernegi Baskani Orhan AKKAYA Kamuoyunun dikkatine diye bir basin açiklamasi yapti.

Kamuoyu dikkatine;

"Yakup Tilki" adinda insanlik düsmani bir sahis, Izmit'te sosyal medya araciligi ile Alevi halkina yönelik olarak çocuk, kadin, ölü, diri ayrimi yapmadan bildigi en agir küfürleri alçakça siralamistir.

Izmit'te yasadigi ögrenilen ve gelen tepkiler üzerine gözaltina alinan insanliktan nasibini alamamis bu sahis, halki, kin, nefret ve düsmanliga sürükleyerek insanlilk suçu islemektedir.

Bu topraklarin gördügü en büyük katliamlari Alevi halki üzerinden gerçeklestirdiler.

Maras'ta, Sivas'ta, Çorum'da ,Malatya'da yasanan katliamlari bugüne tasimaya gayret ettiklerini biliyoruz !.

Alevi halkina yapilan bu agir hakaret ve tehditler karsisinda bu katliam soyunucusunun hak ettigi agir cezayi almasi için konunun takipçisi olacagimizin bilinmesini isteriz.

Kiniyor ve lanetliyoruz.

Divrigi Kültür Dernegi  Yönetim Kurulu



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false