Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Doganli Köy Derneginden Gün Boyu 8 Mart Etkinligi

Doganli Köy Derneginden Gün Boyu 8 Mart Etkinligi

Sivas Yildizeli Doganli Köyü Kültür Dayanisma Dernegi 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü Dolayisiyla dernek merkezinde kadinlara etkinlik düzenledi. Gün boyu düzenlenen etkinlikte Kadinlara yönelik programlar yapildi.

Haber/Elmas Aydogan

Kahvaltili düzenlenen programa Doganli Köyü Kültür Dayanisma Dernegi Baskani Dursun Dogan, TIP Istanbul Milletvekili Saliha Sera Kadigil, Av. Ahu Sariömerlioglu Seker, Sair Aynur Acar, öykü yazari Leman Adiyaman ve dernek üyeleri katildi.

Gün boyu düzenlenen etkinlik programi kahvalti ile basladi ardindan panel düzenlendi. Panelin Modaratörlügünü Funda Tunca’nin yaptigi etkinlikte 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü konulu konusmalar yapildi.

“Kadinlarin zaferini bayrama dönüstürmek için buradayiz.” 

Doganli Köyü Kültür Dayanisma Dernegi Baskani Dursun Dogan “saygideger kadinlarimiz, annelerimiz, ablalarimiz, bacilarimiz. Bugün burada 1857 yilinda Amerikan Hükumet güçlerinin hak aramak için grev yapan kadinlardan 120 sinin öldürülmesini anma vesilesi ile bir arada bulunmaktayiz.  Kadin haklarinin dünyada taninmasi ve bu günün hem o kadinlari anmak hem de kadinlarin zaferini bayrama dönüstürmek için buradayiz.  Bundan sonraki yasaminizda daha özgür bir dünya diliyorum" diye konustu. 

 

TIP Istanbul Milletvekili Saliha Sera Kadigil “yoksulluktan issizlikten fiyat artislarindan en çok etkilenen buna ragmen evi çekip çevirmek zorunda oldugu düsünülen ve bu oldugunda da dönüp neredeyse bu yoksullugun hesabi sorulan kesin bu yüzden aslinda biz bugünlerde bir arada olmak istiyoruz” dedi.

Av. Ahu Sariömerlioglu Seker kadin haklari ile alakali konusma yapti. Sair Aynur Acar kadin konulu siirler okudu. Öykü yazari Leman Adiyaman kadin öykülerinin yani sira kadinin edebiyatta yerine vurgu yapti.

Panelin ardindan Katilim saglayan kadinlara yönelik dernek yönetimi çekilis ve eglence düzenledi.

 

 



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı