Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Dogum Günün Kutlu Olsun Deniz Yoldas

Dogum Günün Kutlu Olsun Deniz Yoldas

"Ama ask olsun sana çocuk, ask olsun!" Iyi ki dogdun..Iyi ki tarihimizde senin gibi bu vatan için canini verecek insanlari tanidik, gördük

 Dogum Günün Kutlu Olsun Deniz Yoldas

"Ama ask olsun sana çocuk, ask olsun!" Iyi ki dogdun..Iyi ki tarihimizde senin gibi bu vatan için canini verecek insanlari tanidik, gördük
 

"Öldüm mü sandiniz beni 6 Mayis`ta?
Sayin bakalim o günden bu güne dogan çocukla
rin adini...
Kaçi cellat, kaçi Deniz?"
Iyi ki Dogdun Deniz Gezmis. 
Dogum günün kutlu olsun DENIZ...

Insanlar dogar ve ölür. Bazi insanlar ise sadece dogarlar, hiç bir zaman ölmezler, öldürülemezler. Bunlardan biriydin sen Deniz Gezmis .

Bugün senin dogum günün. 27 Subat 1947'de Ayas`ta dogan o harika insan, yigit insan.

Can Babanin dedigi gibi seslenmek istiyorum sana "Ama ask olsun sana çocuk, ask olsun!" Iyi ki dogdun..Iyi ki tarihimizde senin gibi bu vatan için canini  verecek insanlari tanidik, gördük.

Sana 25. yasini çok görenler seni 25. Yasinda dar agacina çikardiklarinda bilmediler ki senin sadece bedenini susturacaklarini! Ama sen asla ölmedin, öldürülemezsin.

Bak bugün 67.yasindasin ve halen içimizde yasiyorsun ve mücadelemize isik tutmaya devam ediyorsun. Iyi ki dogdun ve 25 yillik yasantinla bizlere örnek oldun.

Son mektubunda söyledigin “Önemli olan çok yasamak degil, yasadigi süre içinde, fazla seyler yapabilmektir” sözlerin senden sonra gelen kusaklarin yolunu aydinlatmaya devam ediyor hala. 

Binlerce onbinlerce insan ‘Deniz‘ adini verdi çocuklarina. Denizler Denizler’i dogurdu. Denizler, Mahir oldu, Hüseyin oldu, Yusuf oldu, Ibrahim oldu, Taylan oldu. Senin yoldaslarin oldu. Oldu ama halen gençlerine hoyrat davranmaya devam ediyor bu ülke. 

Ama sunu bil ki ÇOCUK, bu gençler senin yolunda Irmaktilar, Nehir oldular, seninle Deniz oldular. Gezi direnisiyle Okyanus olma yolundalar. Iste o gün Okyanus olduklarinda seni ve digerlerini hoyratça bogazlayanlar, o okyanusun sularinda bogulacaklar...

Anisi önünde saygiyla egiliyor ve bir kez daha IYI KI DOGDUN DENIZ GEZMIS diyoruz...


Serhan Balci



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli