Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Dolmabahçe Sarayina saldiranlar yakalandi

Dolmabahçe Sarayina saldiranlar yakalandi

"Bugün Besiktas`taki Dolmabahçe sarayina saldiran teröristler hakkinda Istanbul valiligi bir basin açiklamasi yapti. Valilikten yapilan açiklama asagidadir :"

 Dolmabahçe Sarayina saldiranlar yakalandi

"Bugün Besiktas’taki Dolmabahçe sarayina saldiran teröristler hakkinda Istanbul valiligi bir basin açiklamasi yapti. Valilikten yapilan açiklama asagidadir :"

19.08.2015 Çarsamba Günü (bugün) saat 14:30 siralarinda Dolmabahçe Sarayi’ndaki saygi nöbeti tutan polislerin bulundugu noktaya yönelik terör örgütü mensuplarinca el bombali ve silahli bir saldiri gerçeklestirilmistir.

 

Güvenlik güçlerimiz tarafindan aninda karsilik verilmesi üzerine olay yerinden kaçmaya çalisan teröristlere yönelik bölgede yapilan operasyonlar sonucunda; 2 terörist üzerlerinde 2 adet el bombasi, 1 adet otomatik silah, 1 adet tabanca ve bu silahlara ait bol miktarda mühimmat ile birlikte ele geçirilmistir.

 

Yapilan ön incelemede yakalanan sahislarin ayni zamanda 8 Agustos 2015 tarihinde Ak Parti Istanbul Il Baskanligi binasina yönelik silahli saldiriyi gerçeklestiren terör örgütü mensuplari oldugu anlasilmistir.

 

Güvenlik güçlerimizin herhangi bir kayip vermedigi saldiri ile ilgili ayrintili inceleme ve operasyonel çalismalar devam etmektedir.

 

Kamuoyunun bilgilerine saygiyla duyurulur.



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli