Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

DONALD TRUMP KÜKRESE DE ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVASI ÇIKMAZ

DONALD TRUMP KÜKRESE DE ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVASI ÇIKMAZ

Barbar insanoglu bosuna denmiyor. Gerçekten barbarlarin hâkimiyeti dünya ülkeleri üzerinde etkisini gösteriyor. Iktidar ve güç onlarda, disini geçirdigine acimasiz ve zalimdir. Dünya bunlarin etrafinda sekilleniyor, simdilik!

DONALD TRUMP KÜKRESE DE ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVASI ÇIKMAZ

Barbar insanoglu bosuna denmiyor. Gerçekten barbarlarin hâkimiyeti dünya ülkeleri üzerinde etkisini gösteriyor. Iktidar ve güç onlarda, disini geçirdigine acimasiz ve zalimdir. Dünya bunlarin etrafinda sekilleniyor, simdilik!

Ortadogu’da ölüm çanlari çalmaya devam ediyor. Sömürücüler cellatlariyla, aracilariyla isbasindalar. Sahtekârliklariyla pismis kelle gibi her gün siritiyor. Dünya basininda haramilerin gücü ve gövde gösterileri mide bulandirmaya devam ederken, kendi aralarindaki çikar çeliskileri de su yüzüne çikti. Olanlar ezilen halklara oluyor.

Sömürücüler Ortadogu’yu her yönüyle deneme tahtasina çevirirlerken, aslan payini kapmak için aralarinda it dalasina çevirirler. Benim su kadar kimyasal silahim var. Uçagim var. Var varlarla yapilan üstünlük kavgasi durmadan devam eder.

Sira Suriye’de ama koruma kalkani oldugu için Esad ve iktidari ayakta su anlik duruyor ama ülkesi isgal altinda. Çin, Rusya ve Iran Esad’i açiktan destekliyor. Karsilarindaki güçte Amerika, Fransa, Ingiltere ayri bir cephe olusturdu. 

Suriye konusuna bakarken Ortadogu batakligiyla bir bütün olarak görmemiz gerekiyor. Iktidarlar belirleniyor. Yeni silahlar deneniyor. Üstünlügün tekrari yasaniyor. Suriye’yi sevdiklerinden degildir.  Emperyalistlerin kendi aralarindaki iç hesaplasmalarindan kaynaklidir. Bu hesaplasmanin agir faturasi emekçi, yoksulara çikartiliyor.

Donald Trump Suriye’yi vurmaktan söz ederken, Rusya’ya, Çin’e hani benim payim demeye getiriyor.

Bu ülkelere baktigimizda ve digerleri de dâhildir. Silah ve nükleer bombalarin yapildigi fabrikalara sahiptirler. Isin aslina gelelim: ‘Kimyasal silah kulandi. Kullanmadi.’ Cümleleri kurulurken. Kimyasal silahlar nerede üretildigine bakilmasi gerekiyor. Nükleer bombalarin yapildigi yerlere bir bakmaniz yeterlidir. Nükleer santrallere de bakilmasi gerekiyor.

Söyle bir soru sormamiz gerekiyor. Amerika basta olmak üzere, Ingiltere, Fransa ve diger sömürücü ülkeler, bir ülkeyi isgal etmek istiyorsa; söylemlerinden birisi sudur: “Kimyasal silah kullandi.” Varsayalim o ülkenin basindaki kisi halkina karsi kullandi. Bunlari nereden temin edecektir. Sömürücü dedigimiz barbarlardan. Bakkal Hasan’in marketinde bu ölümcül silahlar satilmiyor bilginiz olsun.

Asil konumuza gelelim. Ülkelerin canini okuyan bu igrenç güçler söylemlerinde; “Suriye’yi vuracagim” dese de vuramaz. Kendi sonlarini hazirlarmis olurlar. Igrenç isgallerinde taseron yapilarini kullanirlar, ‘Allah adina, cennet adina’ durmadan örgütlerin biri bitiyor ve yeni isimleriyle sahneye çikiyor. Bunlari finansmanini basta Amerika yapiyor.

Digerleri de masum degildir. Bu nedenle üçüncü dünya savasi çikmaz.

Dünya nükleer çöplüge dönmeden, Savasa hayir diyenlerin, barisi isteyenlerin, halklarin birlikte yasamasini isteyenlerin, paylasmayi, bölüsmeyi isteyenlerin birligini olusturmamiz gerekiyor.

Emperyalizmin karsisina etten duvar örmeliyiz.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli