Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

Dört bakan için fezleke yolda

Dört bakan için fezleke yolda

AKP`yi hedef alan yolsuzluk operasyonunda Egemen Bagis, Erdogan Bayraktar, Muammer Güler ve Zafer Çaglayan hakkinda sorusturma izni alinabilmesi için fezleke hazirlandigi öne sürüldü

Dört bakan için fezleke yolda

AKP’yi hedef alan yolsuzluk operasyonunda Egemen Bagis, Erdogan Bayraktar, Muammer Güler ve Zafer Çaglayan hakkinda sorusturma izni alinabilmesi için fezleke hazirlandigi öne sürüldü

AKP’li bakanlari ve AKP’ye yakin insaat sektörünü hedef alan ve “son yillarin en büyük yolsuzlugu” olarak ifade edilen operasyonunun yankilari sürerken, sorusturma dosyasinda dört bakanin da adinin geçtigi iddia edildi.

Radikal’in haberine göre, Avrupa Birligi Bakani Egemen Bagis, Çevre ve Sehircilik Bakani Erdogan Bayraktar, Içisleri Bakani Muammer Güler ve Ekonomi Bakani Zafer Çaglayan’in adinin da sorusturma kapsaminda geçtigi ve bakanlarla ilgili incelemelerin tamamlanmasinin ardindan sorusturma izni alinabilmesi için fezleke hazirlanarak TBMM’ye gönderilecegi belirtildi.

Sorusturma dosyasindaki raporlara göre milyarca liralik yolsuzlugu içeren dosyalarda kara para aklama, rüsvet ve altin kaçakçiligi suçlamalari yer aldi.

Yeni bir MIT krizi kapida

Bakanlar hakkinda sorusturma izni için fezleke hazirlanacagi iddiasi yeni bir MIT krizinin de habercisi. Daha önce cemaate yakin oldugu öne sürülen savcilar, MIT Müstesari Hakan Fidan ve MIT görevlilerini ifadeye çagirmis, Basbakanligin izin vermemesi üzerine istihbarat elemanlari ifadeye gitmemisti.

Sendika.Org

 



  • Perşembe 22.5 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu