Tarih: 15.12.2021 00:03

Esenler'de IBB ile Esenler Belediyesi zabitalari arasinda arbede

Facebook Twitter Linked-in

Haber/Hasan Gürsoy

Dörtyol Cumhuriyet Meydaninda zabita savasinda besinci perde yasandi Bir zabita bagiriyor “ya ayiptir meslektasiz sizden bir zabita Ilk yumrugu bana atti” IBB zabitasi ile Esenler Belediyesi’nin zabitasi ikinci defa yine karsi karsiya geldiginde çevik kuvvet müdahale etti IBB Zabitalarini

IBB meydanin kullanimi ile ilgili yetkinin kendisinde oldugunu meydanda izinsiz çadir kurup, etkinlik yapilmasi için kendisinden izin alinmasi gerektigini söylüyor, izinsiz kurulan çadirlarin yikimi için geldiklerini belirtirken, Esenler Belediyesi ise biz hem IBB’ye hemde kaymakamliga izin dilekçelerini verdiklerini belirtirken kurulan stantta sorun olmaya devam edecege benziyor. Provokasyona çok açik bir durum olarak gözükürken, bazi genç siviller olaylara müdahil olarak ulusal ve yerel basina röportaj veriyorlar. Biraz daha ileri giderek saldirircasina IBB zabitasi ile tartisiyor, itismeler yasaniyor. Dörtyol Meydani Provokasyona açik duruma geldi. Taraflarin daha dikkatli olmasi gerekir.

Onlarca çevik kuvvet, sivil emniyet güçleri, polisler, IBB araclari ve 100 civarinda zabitasi bir o kadar da Esenler belediyesi zabitasi ve araci, halki galeyana getirmek isteyen siviller var. Dörtyol Cumhuriyet meydani’nda ne oluyor… IBB oyuna mi geliyor.

Yasanan olaylar karsisinda Esenler Belediye Baskan Yardimcisi Ömer Çetinkaya basina açiklamada bulundu.

Ömer Çetinkaya’nin verdigi açiklamaya istinaden IYI Parti Esenler Ilçe baskani Ömer Kara duruma tepki göstererek gazetemize açiklamada bulundu. 

Kara “Aldigim duyumlara göre AKP Belediye baskan yardimcisi Ömer Çetinkaya basin mensuplarina talihsiz açiklamalarda bulundu. Çetinkaya meydanin tapusunun Esenlere ait oldugunu söylemis, kendisi hem Esenler belediye meclis üyesi hemde IBB meclis üyesi oldugu halde meydan ve ana arterlerin büyük sehir’e ait oldugunu bilmemesi tamamen talihsizliktir. 13-14 yil belediye baskanligi yapan bir kardesimizin bu kadar bilgisiz olabilecegine ihtimalini vermiyorum. Burada bir kasit var bu kasitta Esenler’de bir kivilcim yaratmak Esenler’de bir arbede çikarmak ve bundan da magduriyet yaratilmak isteniyor. Siyaset dürüs insanlarla yapilmali” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —