Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Dr. Cengiz Alp adim adim dolasiyor..

Dr. Cengiz Alp adim adim dolasiyor..

Istanbul 2. Bölge CHP Milletvekili aday adayi Dr. Cengiz ALP, bölgesini adi adim dolasarak halka ulasmaya ve tanismaya devam ediyor.

 Istanbul 2. Bölge CHP Milletvekili aday adayi Dr. Cengiz ALP, bölgesini adi adim dolasarak halka ulasmaya ve tanismaya devam ediyor.

35 yillik siyasi geçmis ve birikimlerinden, tecrübelerinden yola çikan Dr. Cengiz ALP, Inönü siyasetinden, Mahir Çayan’in devrimciliginden, Gezi parki Berkin Elvan olaylarindan, söz ederek kendisini tanitmaya devam ediyor..

 

Alp, “AKP’YE ENDREK YOLDAN DESTEK OLUYORLAR” dedi..

 

 

 

 

Kahvalti programini tek bir basin olarak YÖN gazetesinin takip ettigi Gaziosmanpasa bulusmasinin yani sira  Dr. Cengiz Alp hafta sonlarini partililerle ve  seçmenlerle  bir araya gelerek degerlendiriyor. Cumartesi Okmeydani Sark Kahvehanesinde, aksam Beyoglu’nda, Pazar sabahi ise Gaziosmanpasali’larla bir araya geldi. Kahvaltida görünen ve yasanan  bazi eksiklikler ve elestiriler olsa da Dr. Cengiz ALP, sevenleri tarafindan alkislarla karsilandi. Siyasi çalismalarinda da bu gibi kahvaltili toplantilarin daha çok verimli olduguna inanan Alp, halkla toplu olarak düzenlenen programlarla bulusmaya devam ediyor.

 

 

 

Gaziosmanpasa’da Teras kafede partililerle bir araya gelen Dr. Cengiz Alp, yaklasik 200 kisiye sabah kahvaltisi verdi. Kahvaltiya, CHP Meclis üyeleri,  ilçe yöneticileri, örgüt üyeleri, Mahalle temsilcileri, gençlik ve kadin kollari yöneticileri ile partililer katildi. ADD. Eyüp subesini temsilen ise sube baskani Asiye Hayta katildi.

 

 

 

 

Dr. Cengiz ALP, yaptigi konusmasinda bu Pazar sabahi tatil gününü bölerek yagmurlu soguk havalara ragmen kendisini yalniz birakmayanlara, destek verenlere tesekkür etti..“Bu sabah su mekanda toplaniyoruz. Yan yana kadin,erkek, çocuk, özgür biçimde, Cumhuriyetin en büyük kazanimlari olan kadinlarimizla birlikte.. Bu da insan olarak,  sosyal demokrat ve geçmisimizden gelen bu kültürümüzün en önemlisi vefali olmaktir. Vefali olmayi çok seviyorum” diyerek vefa borcu olarak kadinlari alkislatarak açilis konusmasina basladi.  Daha sonra kendi öz geçmisini ve siyasi hayatini anlatti..

 

 

 

“SATA SATA HER SEYI BITIRDILER”

 

12 yillik AKP hükümetini elestiren Dr. Cengiz Alp, “Cumhuriyetin kazanimlarini sata sata her seyi bitirdiler. Ama biz gene de ayaktayiz. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk iyi bir maya çalmis, bu maya çok güzel tutmuski, biz yine bir aradayiz.  Geçmisimize hocalarimiza vefa borcumuzu ödemeliyiz.  4 kez Milli Egitim bakani degisti. Her gelen bir program çikariyor. Çocuklarimizin kafasini allak bullak ettiler. Her seye ragmen insanlar sokaklara çikiyor, gösteri ve protesto hakkini kullaniyor.  Bu direnç hakkini kullanarak çocuklarini okula göndermeyen ailelerin, velilerin, anne ve babalarini da kutlamak istiyorum.”

 

 

 

“IKTIDARDAN DÜS AMA, ITIBARDAN DÜSME”

 

                “KOLTUGA YAPISMA”

 

Siyasette yaptigi devrimlerle ve örnek davranislariyla Rahmetli Ismet Inönü’yü de anan ve onu her zaman Türk siyasetinde büyük degisimlere örnek oldugunu söyleyen Dr. Cengiz ALP, “Inönü kendi istegi ile koltuk birakan tek siyasetçidir. 1950 seçimlerinde seçimi kaybetti. Kadrolari buna müsaade edecekmiyiz, ne oluyor, ne bitiyor, diye sordugunda, Inönü, “Iktidardan düsmek önemli degil,itibardan düsmeyelim” diye cevap veriyor..  Iktidardan düsersiniz ama onurunuzla, bunun itibari ile halka kendinizi ifade edersiniz. Bizde bir koltuga yapisma anlayisi var.  Bundan vazgeçmemiz lazim. Milletvekillerimiz, Parti meclis üyelerimiz, meclis üylerimiz, iki dönem yaptin, üç dönem yaptin, yapisip kalma birak, arkanda gençler var,  bunlari bizim yetistirmemiz lazim.  Ben Inönü’nün koltugu kendi rizasi için biraktigindan siyasi tarihimizin kültüründe çok önemli bir yer tutugundan dolayi önemsiyorum. 2015 seçimleri biliyorum zor seçim olacak, ama dünyanin sonu olmayacak.  Nasil biterse bitsin bizim yine hayallerimiz olacak, geçmisteki zorluklara gögüs geren  bir toplum olarak bu inanç, bu azim, bu yürek bizde varken, bunlarin üstesinden gelecegiz” dedi..

 

 

 

 

“MAHIR ÇAYAN’IN YAKALANISINI UNUTAMIYORUM”

 

Konusmalarina anilarini anlatarak devam eden Dr. Cengiz ALP, “Mahir Çayan’in yakalanisini hiç unutamiyorum. O zaman Liseli yillarimdi. Hakikaten içim sizlamisti. Ne büyük bir cesaret, ne büyük bir yürekle 23 yasinda çikarak,  Türkiye’de devrim yapacagim diyorsun.  Gözün aklin, beynin, nasil bu kadar, yurtsever, nasil bu kadar vatansever sekilde yaniyor. O kaybolan kusagin anilarini söylemek anlatmak, bir  solcu ve sosyal demokrat, halkçi ve insan olarak boynumuzun borcudur” dedi..

 

“AKP’YE ENDREK YOLDAN DESTEK”

 

Sorunlari kendi içimizde çözmek, kirginliklarin partiye zarar verdigini, bunlarin kisisel oldugunu  bu fotograflari  görmemenin partiye zarar verdigini ve geçen zaman içersinde ögrenmis biri olarak bu siyasi verilerimi her yerde aktarmak istiyorum.  Diyen Alp, parti kuran Emine Ülker Tarhan’i da elestirmeden geçemedi.. Bir Istanbul vali yardimcisi 20 yilima zarar verdi. Sariyer’in 20 yilina yazik etti. 80’li yillara deginen Alp,  “Bir bürokratin siyasette yeri yok. Bunlar siyasette basarili olamiyorlar.  Halkin içinden gelmemis, halkin sorunlarini bilmeyen, CHP kültürünü bilmiyor.   Iste örnegi ortada Emine Ülker Tarhan, bir isaretten geldin, milletvekili oldun. Partide kalmasini çok isterdim. Kadin hareketine çok yakisiyordu. Hiç halkin içine girdinmi, buralara geldinmi, yok.  Ne biliyorsun. Bildigin sadece kürsüden bakmak. Hakimler hep tepeden baktiklari için, kim olursan ol küçük görürler, tepeden asagi bakarak önünü kapat der, hep küçük bakarlar, seni hizaya sokarlar.  Sonra da AKP’ye endrek yoldan destek olurlar. Inönü’de partiden ayrilmistir ama, parti yoluna devam etmistir.”

 

 

 

 

“GEZIYE KATILANLARI YÜREKTEN KUTLUYORUM”

 

 

Hirsizlik, yolsuzluk diz boyu gitti diyen Dr. Cengiz Alp, 35 yillik tecrübeme dayanarak siyasi zenginligimi degerlendirmek istiyorum. Sosyal Demokratlik, solculuk ve CHP kani iligime kadar yayilmis diyerek, “Adaylik için Ankara’dan biat almadim. Kimseye bu konuda gitmedim.  Bütün siyasi kulvarda yer aldim. Girdim, çiktim, mücadeleyi birakmadim.  Orada kendimi kime anlatacagim.  Ön seçim için genel baskanimiz Kiliçdaroglu’nu kutluyorum. Parti içinde çalistim. Inançla yoluma devam ediyorum.  Toplumsal örgütler kivilcim aldimi, karsisinda kimse duramaz.  Ne olacak dedigimiz anda Istanbul’un göbeginde patladi, ne patladi. GEZI PATLADI.  Oraya katilan bizim-sizin çocuklarimizi o cesaretlerinden dolayi, geziye katilanlari yürekten kutluyorum.  Orda hayatini kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum.  Ama onlarin içinde bir simge isim var.  16 yasindaki Berkin Elvan kara kasli, kara gözlü bir çocuk. Annesinin söyledigi laflar hepimizin yüregini kazidi. Bunlari unutmamamiz lazim.  Bu kültürü canli tutalim ve yenilmeden ayakta duralim” dedi..

 

 

 

 

Konusmalarinin sonunda Ak Sarayin temelinde büyük korku oldugunu, Toplumsal örgütler alev aldiginda ne saray, ne polis, hiçbir sey kalmiyor. Bunu dünya örnekleri bize gösterdi” diyerek   Yunanistan seçimlerinin bir zafer olarak örnek gösteren Dr. Cengiz Alp, AKP. hükümetinin, taseron sistemini, issizligi, emeklilerin sorunlarina da deginerek, bu zafer bize kazanacagimiz bir zafer olarak görünüyor dedi.. Dr. Cengiz Alp konusmalarina son verirken tekrar bütün katilimcilara tesekkür etti..

 

 

 

 

 

 



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false