Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

DÜGÜN SALONUNDAN ANLAMLI TEPKI

DÜGÜN SALONUNDAN ANLAMLI TEPKI

Soma`da yasanan maden faciasi, yediden yetmise herkesin yüregini yakti. Esenler`de bir dügün salonu çalisanlari, faciada yasamini yitiren madencileri yakalarina astiklari siyah kurdele ile andi.

DÜGÜN SALONUNDAN ANLAMLI TEPKI

Soma’da yasanan maden faciasi, yediden yetmise herkesin yüregini yakti. Esenler’de bir dügün salonu çalisanlari, faciada yasamini yitiren madencileri yakalarina astiklari siyah kurdele ile andi.

Eglence sektörünün önemli kollarindan biri olan dügün salonlari, sünnetten evlilige, kinadan nisana kadar bütün anlamli ve eglenceli törenlerin de vazgeçilmez adreslerinden biri. Görevi, konuklarini eglendirmek ve mutlu etmek olan dügün salonlari da Soma’da yasanan ve 300’e yakin madenciyi aramizdan alan faciaya duyarsiz kalmadi.

Esenler Davutpasa Caddesi üzerinde bulunan Lale Dügün Salonu da bunlardan biri. Salon personeli, Soma’da hayatini kaybedenleri anmak ve duyduklari tepkiyi dile getirmek için, bir eglence mekanindan beklenmeyecek bir yöntem seçti; Garsonundan kantin görevlisine, kameramanindan fotografçisina ve hatta müzisyenine kadar bütün personel, yakalarina siyah kurdele baglayarak servisi bu sekilde yapti, görüntü ve fotograflari bu sekilde aldi.

Kamera, fotograf makinesi ve mikrofonlara da siyah kurdele baglayan personel bununla da kalmadi. Müzigin sesi kisilirken, mümkün oldugunca sözsüz müzikler tercih edildi. Görevlerinin konuklarini eglendirmek oldugunu söyleyen salon yetkilileri; “Insanlar buraya eglenmek ve en güzel anlarini kutlamak için geliyor. Görevimiz de konuklarimizi mümkün oldugunca en iyi sekilde eglendirip mutlu etmek. Ama bu, bizim Soma’da yasanan ve yüzlerce cani aramizdan alan faciaya duyarsiz kalmamiza engel olamazdi. Biz de orada yasamini kaybeden canlari bu sekilde anmaya karar verdik” dedi.

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı