Dünyaca ünlü Kleopatra Plaji kizila büründü

Dünyaca ünlü Kleopatra Plaji kizila büründü

Antalya`nin Alanya Ilçesi`nde dünyaca ünlü Kleopatra Plaji`nda deniz, yagmur suyu drenaj hattindan gelen kirmizi renkli su nedeniyle kizila dönüstü

Özgür YILMAZ 

ALANYA - Denizde olusan köpük ve kirmizi renk nedeniyle yerli ve yabanci turistler plaji terketti. Plajda 18 ve 16 numarali büfeler arasinda olusan kirlilikle ilgili ihbar üzerine plaja giden Belediye zabita ekipleriyle, diger kurumlarin görevlileri sudan numune aldi. Alanya Belediyesi yetkilileri, yapilan ilk incelemede, insan sagligina zararli bir durum belirlenemedigini bildirdi. 

Sabah saatlerinden itibaren plaja akan ve sebebi henüz ögrenilemeyen kirmizi renkli su nedeniyle tatilcilerden bazilari kirliligin devam etmesi halinde asla denize girmeyeceklerini söyledi. Kirliligin simdiye kadar çözülmesi gerektigini belirten tatilcilerden Ali Gündüz, "Alanya dünyadaki en önemli turizm kentleri arasinda yer aliyor. Elde olmayan bir nedenle kirlilik olustuysa bile müdahale edilmesi gerekirdi" dedi.

Alanya’da yerlesik yasayan Polonyali Igor Teizde ise bunun bir felaket oldugunu ve kirliligin her geçen yil arttigini öne sürerek, kirlilik nedeniyle evini satmayi düsündügünü, plajin yeterince temiz tutulmadigini söyledi.(dha)