Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

`dünyanin en uzun horonunu yapacagiz`

`dünyanin en uzun horonunu yapacagiz`

Trabzon`un düsman isgalinden kurtulusunun 96.ci yildönümünde yapilacak etkinlikler hakkinda konusan dernek baskani Zeki Yilmaz" dünyanin en uzun horonunu yapacagiz" dedi.

"dünyanin en uzun horonunu yapacagiz"

Trabzon`un düsman isgalinden kurtulusunun 96.ci yildönümünde yapilacak etkinlikler hakkinda konusan dernek baskani Zeki Yilmaz" dünyanin en uzun horonunu yapacagiz" dedi.

Rekor olarak kirilmadi, abartmiyoruz 40 50 bin kisi düsünüyoruz

Esenler Dörtyol Meydani`nda gerçeklesen kutlamalar hakkinda gazetemize açiklamalarda bulunan Esenler Trapzonlular Dernek Baskani Zeki Yilmaz  Simdi 2 martta 6.cisini yaptigimiz festivalimiz var. Trabzon`un kurtulusunu 2 martta yapma sebebimiz Trabzon`un 61.ci yilina geliyor onun için yaptik. Normalde tam gününde yapacaktik. Geri kalaninda karalahana sarma misir ekmegi ve dünyanin en uzun horonunu yapacagiz. Su anda rekor olarak kirilmadi yapilmadi. Biz basarabildigimiz kadar, biz sayiyi abartmiyoruz 40 50 bin kisi düsünüyoruz".

kardes eller olarak sahneye çikartacagiz, Diyarbakirlisi,Mardinlisi, Hakkarilisi bir bütünlük içerisinde

 Yilmaz "Sanatçilarimizdan gerçekten sadece Trabzon`a degil, mesela Resul Dindar  Karmate, Türkiye tanimis. Onay Sahin var, Murat Show bunlar sürpriz sanatçilarimiz var. Yaklasik 500 tencere düsünüyoruz. Bir tencere 10 kilo olsa veya 5 kilo olsa çikariz isin içinden. Arti biz söyle bir sey düsünüyoruz. Biz Trabzonluyuz ama Esenler`de yasiyoruz. Esenlerliyiz. Onun için biz diyoruz ki yaptigimiz bu etkinlikte; her yöreden sevilen bir simayi protokole davet edecegiz, kardes eller olarak sahneye çikartacagiz ona hemsehirlilik plaketi verecegiz. Diyarbakirlisi,Mardinlisi, Hakkari`lisi, bir bütünlük gazetesinde toplanacagiz. Bizim gelenegimiz bu. Herkesin kalbinde bir aslan yatar esenlerin 9 bini Trabzonlu ama 30 bin Samsun`lu var 30 bin Samsunlunun 25 bini Trabzonludur. 38 bin Trabzon kökenli insan var Istanbul Esenler`de. Ben abartmiyorum bunu gidin bakin Samsun`un nüfusu 30 bin burada. Gidin Samsunlulara sorun, her Samsunlu`dan 10 kisiden 8i Trabzonludur. Biz ayrim yapmiyoruz. Her partiden her zaman ki gibi çagiracagiz, hepsini ayni agirlikta agirlayacagiz." 

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli