E-Maillerinin Gizli Kalmasini Beklemesin`

E-Maillerinin Gizli Kalmasini Beklemesin`

Google, ?Gmail kullanicilari emaillerinin gizli kalmasini beklemesin? açiklamasinda bulundu.

Google: `Gmail Kullanicilari E-Maillerinin Gizli Kalmasini Beklemesin`

 

Google, “Gmail kullanicilari emaillerinin gizli kalmasini beklemesin” açiklamasinda bulundu.

Vagus.tv`de Merve Tiryaki imzasi ile yer alan habere göre, Google’in sözkonusu açiklamayi yaptigi mahkeme dosyasini ortaya çikaran Tüketici Takipçisi (Consumer Watchdog) adli avukat grubu, açiklamayi “çarpici bir itiraf” olarak degerlendirdi. Bu durum, Google ve benzerleri sirketlerin Amerika’da Milli Güvenlik Ajansi (NSA)’nin ABD vatandaslarini izlemesi kapsaminda nasil bir rol aldiklarini açiklamasi konusunda büyük bir baskiya ugrayacaklarini gösteriyor.

Guardian’in haberine göre, Consumer Watchdog gizlilik müdürü John Simpson “Google sonunda gizlilige saygi göstermediklerini kabul etti. Onlara inanmalisiniz. Eger emaillerinizin güvenligini düsünüyorsaniz, Gmail kullanmayin” dedi.

Açiklama, geçen ay Gmail kullanicilarini reklam hedefi belirlemek için e-maillerini tarayarak dinleme yasalarina karsi gelmekten Google’a açilan toplu davanin dosyasinda bulundu.

Mayis ayinda Google’in “insanlarin özel e-maillerini hukuksuzca açtigi, okudugu ve içerik elde ettigi” iddiasiyla teknoloji devine dava açilmisti. Google yönetici sekreteri iddialari reddederek sikayetçilerin, Gmail’in kurulusundan beri süregelen “siradan is hareketlerini suçmus gibi göstermeye çalistiklarini” söylemisti. “Her email kullanicisi “emaillerinin otomatik bir süreçten geçirildigini” bilmesi lazim”

Google’a göre “Nasil ki bir mektubu is arkadasina yollayan kisi mektubu is arkadasinin asistani açtiginda sasirmamasi lazim, web tabanli email kullanan kullanicilar da emaillerinin alicilarin servis saglayicilari tarafindan bir süreçten geçirildiginde sasirmamasi lazim”

Uzun zamandir Google’i elestiren Simpson, “Google’in açiklamasi ters bir benzetme, email atmak mektubu postaneye vermeye benzer. Postanenin mektubumu üzerinde yazan adrese iletmesini beklerim. Postacinin mektubu açip okumasini degil” dedi.

Sol haber