Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

EAT: Emeklilikte Açlığa Takılanlar

EAT: Emeklilikte Açlığa Takılanlar

Kimseyi tatmin etmeyen asgari ücret açıklaması daha sonra yıllardır beklenen EYT açıklaması  ve şimdi de emekli maaşlarına uygulanacak“zam” açıklaması yapıldı.

Haber:Mustafa Siviş 

Fakat sadece 1 maaşla geçim mücadelesi veren gariban emeklilerimizin gözü kulağı gelecek yeni haberlerde: Emeklilikte Açlığa Takılanlar..

Ak Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ve kimseyi tatmin etmeyen asgari ücret zammı müjdesinden sonra yine bir başka hayal kırıklığı gündeme bomba gibi oturdu. Emeklilere yapılacak olan yüzde 30’luk zam ne emeklinin yüzünü güldürdü ne de tenceresini kaynattı. Çünkü Türk-İş’e göre Aralık ayı açlık sınırı 8 bin 130 (asgari ücret:8506 TL) Türk Lirası oldu fakat hal böyle iken en düşük emekli maaşı 4bin 375 Türk Lirası. Emekliler yine açlık sınırının altında bu kıt kanaat maaş ile yaşam mücadelesi verecek fakat onların ve evlatlarının maaşlarından kesilen vergilerden meclise kendi elleri ile seçerek yolladıkları Milletin Vekilleri onlar için ucuz ucuz, çeşit çeşit yemekleri yiyecek. İşte 20 yılda AKP’nin ve şahsım hükumeti mottosuyla hareket eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkeyi getirdiği muasır medeniyet seviyesinin vesikalığı..

CHP’nin Önerisi AKP ve MHP’ye Takıldı 

CHP’nin, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesi için Meclis’e sunduğu kanun teklifi önerisi, her zaman halkın refahını düşündüğünü söyleyen AKP'nin ve onun ortağı MHP’nin oyları ile reddedildi.

Ne işçinin ne de emeklinin yüzünü güldüren hükumet ve onun ortakları, seçime giderken bu kadar insanı açlıkla terbiye etmekten hiç mi çekinmiyor. İşçiler iki kuru ekmek yiyerek gidecek sandığa, emekliler ise aç karnına..



Anahtar Kelimeler: : Emeklilikte Açlığa Takılanlar
  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli