Bugün, 22 Ekim 2024 Salı

`Egitim reformu`nda flas gelisme

`Egitim reformu`nda flas gelisme

Egitimde 4+4+4 reformu olarak adlandirilan yeni yapilanmada yeni bir karar alindi. Karara göre ögrenciler birinci 4`üncü yilin sonunda degil, ikinci 4`üncü yilin sonunda açik ögretim tercihi yapabilecekler. Kaynak : http://www.gazeteport.com.tr

Ak Parti 4+4+4 kesintili zorunlu egitim teklifinde revizyon yapiyor. Ögrencilere zorunlu egitimi açik ögretim yolu ile tamamlama sansi ilkögretimin 2’nci kademesinden sonra verilecek.


4+4+4 IÇIN SENDIKALAR VE EGITIMCILER DINLENECEK

Zorunlu egitimi kademelendirilerek 12 yila çikaran ve 8 yillik kesintisiz egitime son veren yasa teklifi için kurulan alt komisyon sendikalar ve egitimcileri dinleyecek. Alt komisyona görüslerini iletecek kurumlar arasinda Çagdas Egitim Vakfi ve Imam Hatip Liseleri Mezunlari Mensuplari Dernegi de var.


Milli Egitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu bünyesinde AKP Grup Baskanvekillerinin ortak imzasiyla getirilen bazi egitim kanunlarinda degisiklik öngören yasa teklifinin alt komisyon görüsmeleri yarin sabah baslayacak. Alt komisyon ilk olarak egitim sendikalari Egitim Is, Egitim-Sen, Egitim Bir Sen ve Türk Egitim Sendikalarinin görüslerini dinleyecek.


Verilen aradan sonra alt komisyona Gazi Üniversitesi Egitim Fakültesi ve ODTÜ Egitim Fakültesi dekanlari bilgi verecek. Komisyon bu bölümde ayrica Türkiye Esnaf ve Sanatkarlari Konfederasyonu (TESK), Egitim Reformu Girisimi (ERG), Türk Egitim Vakfi ile Ilim Yayma Cemiyetini dinleyecek.


Alt komisyonun üçüncü bölümünde ise dinlenecek kurumlar sirasiyla söyle olacak:


“Çagdas Egitim Vakfi, Türkiye Egitim Gönüllüleri Vakfi, Imam Hatip Liseleri Mezunlari Mensuplari Dernegi (ÖNDER), Türkiye Ekonomi Politikalari Arastirma Vakfi (TEPAV), Ensar Vakfi.


Alt komisyon ayrica Atatürkçü Düsünce Dernegi, Cumhuriyet Kadinlari Dernegi, Çagdas Yasami Destekleme Dernegi, KADER, Üniversiteli Kadinlar Dernegi, Kadin Arastirmalari Dernegi, TUSKON, MÜSIAD, TÜMSIAD, ASKON, Ulusal Sivli Toplum Kuruluslari Birligi ve AÇEV’den de yazili bilgi istedi.


Davet edilenlere görüslerini anlatmasi için 20 dakika süre verilecek. Alt komisyonun en az 10 saat sürmesi bekleniyor. (ANKA)

 


 


  • Salı 17.5 ° / 14.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 18.8 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 18.1 ° / 13.8 ° Güneşli