Tarih: 01.01.2018 00:00

Egitimde rezalet: Kitaplar Suudi Arabistan`dan!

Facebook Twitter Linked-in

Ögrencileri talep etmedikleri halde temel dini bilgiler dersine kaydeden bazi okul yönetimlerinin, itiraz eden velilere, “Üniversite sinavlarinda bu derslerden soru çikacak, çocuklarinizin bu dersi almasi gerekiyor” sözleriyle baski yaptigi ögrenildi.

Milli Egitim Bakanligi (MEB), Kuranikerim, Hz. Peygamber’in hayati, temel dini bilgiler ve Arapça seçmeli ders kitaplarini hazirlamayinca, Ilim Yayma Cemiyeti, Ensar ve Önder gibi dernek ve vakiflara gün dogdu. Ilim Yayma Cemiyeti, merkezi Riyad’da bulunan yayinevinin Arapça ders kitabini ögrencilere ve ögretmenlere dagitti.

MEB, bu yil müfredata giren Kuranikerim, Hz. Peygamber’in yasami, temel dini bilgiler seçmeli derslerinin ögretim programlarini tamamlasa da ders ve ögretmen kilavuz kitaplarini hazirlamadi. MEB, bu dersler için, 2012-2013 egitim-ögretim yilinda fotokopi gibi ders materyallerinin dagitilmasina karar verdi. Ancak seçmeli ders taleplerinin alinmasi ve siniflarin olusturulmasi ile birlikte, ders kitabi arayisina giren din kültürü ve ahlak bilgisi ögretmenlerinin yardimina tarikatlara yakin dernek ve vakiflar kostu. Söz konusu derneklerin, kaynagi belli olmayan ve Talim ve Terbiye Kurulu denetiminden geçmeyen kitaplari “yardimci ders kitabi” adi altinda ögretmenlere ve ögrencilere dagittigi ögrenildi. MEB yetkilileri, “özellikle denetimden geçmeyen din kitaplarinin ögrencilere dagitilmasinin tehlike yaratacagini ve buna izin verilmeyecegini” açikladi.

Arabistan’dan indirimli ders kitabi

Ilim Yayma Cemiyeti, seçmeli Arapça dersi için, merkezi Suudi Arabistan’in baskenti Riyad’da bulunan, Menahicu’l-Alemiyye adli yayinevinin “Teallem el-Arabiyye” kitabini okullarda dagitmak için kampanya baslatti. Cemiyet tarafindan yapilan açiklamada, “Ortaokul 5. sinifta Arapça dersleri için kitaplarin hazir olmamasindan dolayi cemiyetimiz Istanbul subesi olarak özel okullarda seçmeli Arapça dersinde uygulanan Teallem el-Arabiyye kitabinin ögrencilerimizin elinde hazir olmasi için destek çalismasi baslattik” ifadeleri kullanildi. Akdem Yayinlari tarafindan Türkiye’ye getirilen Teallem el-Arabiyye adli Arapça ögretim setinin, bir ögrenci kitabi, iki adet çalisma kitabi, iki adet ögretmen kitabi ve CD’lerden olustugu ögrenildi. Ilim Yayma Cemiyeti, kitaplarin fiyatini pahali bulan okul yönetimleri için indirim yaptiklarini da açikladi. Kurani Kerim Dernegi’nin de yurttaslari cep telefonlarindan arayip, “Size Kuranikerim dersi için kitap saglayabiliriz. Eger isterseniz, kitaplari adresinize de teslim edebiliriz” dedikleri ögrenildi.

Ders içerikleri Ensar’da belirleniyor
Rize’de din kültürü ve ahlak bilgisi ögretmenleri, seçmeli din derslerinin de irdelenecegi zümre toplantisini, Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer’in de kuruculari arasinda yer aldigi Ensar Vakfi’nin Rize Subesi’nde düzenledi.

Muhalif Gazete




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —