Tarih: 01.01.2018 00:00

Egitimde 2`si bir arada

Facebook Twitter Linked-in

Ugur Egitim Kurumlari 2013-2014 egitim ögretim yilinda `akademik lise` uygulamasina basliyor. Önümüzdeki dönemde üniversiteye hazirlik odakli yeni lise egitim modelinin detaylarina ise AKSAM ulasti. Ugur Hazirlik Liseleri, dershane ve özel okullarin vermis oldugu egitimin birlestirilmis halini ögrencilere sunacak. Ugur Hazirlik Lisesi Koordinatörü Kaya Aydin, projenin ayrintilarini anlatti:

HAFTADA 6 GÜN EGITIM

 LISEDE haftanin alti günü ders olacak. Cumartesi günleri de dahil olmak üzere dersler 08.30ída baslayacak, 15.30ída sona erecek. Derslerden sonra lise 1 ve 2`nci siniflarin oldugu `birinci kademe`ye bir saat, 3 ve 4`üncü siniflarin oldugu `ikinci kademe`ye 2 saat derslerin tekrari özetlenecek.

HER ÖGRENCIYE ÜÇ REHBER

 KURUMDA ögrenci basina 3 rehber ögretmeni düsecek. Bu ögretmenler ögrencilere egitsel, kariyer planlamasi ve davranis degerlendirmesi gibi konularda rehberlik hizmeti verecek. Kariyer danismani ilgi ve yetenek analizini, egitsel danisman motivasyon ve basari takibini, bireysel danisman ise ögrencinin sinif içi davranislari ve ögretmeninden alinan bilgi akisi çalismalarini yapacak.

HEDEF: ÜÇ YILDA 150 LISE

 2013-2014 döneminde egitim hayatina Bakirköy ve Avcilar`da yer alan iki subesiyle baslayacak olan Ugur Hazirlik Liseleri önümüzdeki yil Türkiye genelinde 50, üç yil içerisinde de 150 tane olacak.

DERS KITAPLARI UGUR`DAN

 DERS kitaplari Ugur Yayinlariíndan olacak. Kitaplarin yani sira her ögrenciye egitim araci olarak tablet verilecek. Ögretmenler tamamen Ugur Dershaneleri`nin içinden seçilecek.

YILLIGI 13 BIN 750 TL OLACAK

 UGUR Hazirlik Lisesi Koordinatörü Kaya Aydin, Türkiye`de egitimde firsat esitligi yaratmak gerektigini belirterek "Okulun ücretleri bu yüzden `birinci kademe` 12 bin 750, ikinci kademe ise 13 bin 750 TL. Lise süresince okul disinda egitim ihtiyaci kalmayacak.

KAYITTA SINAV VE MÜLAKAT

 UGUR Hazirlik Liseleri sinavla ögrenci alacak. Ögrenciler 50 sözel, 50 sayisal sorudan olusan genel yetenek degerlendirmesi ve ardindan mülakat sonucu kabul edilecek. Bu sekilde ögrencilerin ögrenme becerileri tespit edilecek.

Dershane mi okul mu!

 Ugur Hazirlik Liseleri, 11 Nisan`da Bahçesehir Ugur Egitim Kurumlari Baskani Enver Yücel`in katilimiyla gerçeklesen basin toplantisiyla kamuoyuna duyurmustu. Yeni nesil hazirlik liseleriyle ilgili Yücel söyle demisti: ``Akademik basari, rehberlik, ölçme degerlendirme unsurlariyla üniversiteye en çok ögrenci veren okullar olacak. Çok önemli iki özelligi var: Birincisi üniversiteye hazirlik, ikincisi ise rehberlik çalismalari olacak. Böylece dershane mi okul mu tartismasi kalmayacak.

ESNEK SINIF UYGULAMASI

Sinifa göre ögrenci degil, ögrenciye göre sinif açilacak. Her kur basinda ögrenciler ders bazinda akademik düzeylere göre ögrenme gruplarina ayrilacak. Rakamsal ve harfsel bir sinif yok. Ders bazinda siniflar var. Bir ögrenci bir konuyu 3 ayri ögretmenden dinleyecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —