Bugün, 1 Temmuz 2024 Pazartesi

10 Ekim Ankara Gari katliaminda hayatini kaybedenler Istanbul-Kadiköy’de anildi

10 Ekim Ankara Gari katliaminda hayatini kaybedenler Istanbul-Kadiköy’de anildi

Kamu Emekçileri Sendikalari Konfederasyon (KESK), Türkiye Devrimci Isçi Sendikalari Konfederasyonu (DISK), Türk Mühendis ve Mimar Odalari Birligi (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birligi’nin (TTB) 10 Ekim 2015’teki mitingine düzenlenen saldirida 103 kisi hayatin

Haber/Elmas Aydogan

Emek, Baris ve Demokrasi Güçleri’nin çagrisiyla düzenlenen anma için Istanbul-Kadiköy’de yüzlerce kisi bir araya geldi. Rihtim Iskelesi’nde anma saatinden önce çok sayida polis geldi. Saat 15.00’te baslayan anmada, “10 Ekim’i unutma, unutturma”“Kurtulus yok tek basina, ya hep beraber ya hiçbirimiz”“Sehid namirin”“Sorumlulari unutmayacak, unutturmayacagiz” ve “Gün gelecek, devran dönecek, katiller halka hesap verecek” sloganlari atildi, “Suruç için adalet, 10 Ekim için adalet”“Unutmak yok, affetmek yok” ve “Katilleri taniyoruz, katliamlarin hesabini soracagiz” yazili pankartlar tasindi.Esenlerden  DISK Emekli-Sen Esenler Subesi Katilim sagladi.

“Bizim çocuklarimiz neden öldürüldü?”

Açiklamayi 10 Ekim Aileleri adina Ömer Degirmenci ve KESK Istanbul Dönem Sözcüsü Özer Tuncer okudu. 10 Ekim katliaminin önlenebilir oldugunu söyleyen Degirmenci, “Bilinmelidir ki insanliga karsi islenen bu suçlarin faillerini gizleyenler, bu suçlarin ortagidir. Iktidarini korumak için toplumu kaos ve siddet sarmalina sürükleyenleri asla unutmayacagiz. Kardeslerimizin hayatlarindan, bizlerin acilarindan oy devsirenleri asla affetmeyecegiz” dedi.

10 Ekim katliaminin “Türkiye tarihinin en büyük kitle katliami” oldugunu söyleyen Degirmenci, “Yakin tarihimizin en karanlik döneminin aydinliga kavusmasi için siyasetçileri de ellerine vicdanlarina koymaya, gerçekleri açikliga kavusturmaya çagiriyoruz: Türkiye’nin baris umuduna darbe vuran, insanlari sokaga çikamaz hale getiren 7 Haziran ile 1 Kasim 2015 seçimleri arasinda yasanan olaylarin sorumlusu kimdir? Bizim çocuklarimiz neden öldürüldü? Bilinmelidir ki insanliga karsi islenen bu suçlarin faillerini gizleyenler, bu suçlarin ortagidir” diye devam etti. 

Degirmenci’den sonra söz alan Özer Tuncer de sunlari kaydetti:

“Esitlik, özgürlük, demokrasi ve baris mücadelesi, yitirdigimiz arkadaslarimizin en büyük emanetidir. Katliamin altinci yilinda, kaybettigimiz arkadaslarimizi bir kez daha sevgi saygi ve özlemle aniyor, bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da bu emanet dogrultusunda kararli mücadelemizi sürdürmeye devam edecegimizi tüm kamuoyuna bildiriyoruz. Kaybettiklerimizi unutmayacagiz, unutturmayacagiz. Sorumlularini unutmayacagiz, affetmeyecegiz.” Kaynak; medyascope.tv



  • Pazartesi 30.2 ° / 21.4 ° Güneşli
  • Salı 31.9 ° / 22.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 23.3 ° Güneşli