Tarih: 26.09.2024 16:16

Ekrem İmamoğlu Davası İstinaf İncelemesinde: Hasan Dalkıran’dan Destek Mesajı

Facebook Twitter Linked-in

Haber/ Elmas Aydoğan Çarpar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kurmayları, belli aralıklarla bir araya gelerek, davanın sonucu için görüşmelerini sürdürüyor. İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nin İmamoğlu'na verdiği iki yıl yedi ay 15 günlük hapis ve siyasi yasak cezası, İstinaf Mahkemesi tarafından bozulabilir ya da onaylanabilir.

Bu süreçte CHP kurmayları sosyal medya üzerinden Ekrem İmamoğlu’na desteklerini ifade ederken, Esenler Belediye Başkan Adayı Hasan Dalkıran da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İmamoğlu’nun yanında olduğunu belirtti. Dalkıran, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Ekrem İmamoğlu, tüm vatandaşlarımızın gönlünde samimiyeti, sohbeti ve başarılarıyla yer bulmuş, İstanbul’dan başlayarak tüm Türkiye’de değişim ateşini yakmış ve ülkemizin umudu olmuş bir liderdir. Yüce Türk yargısına araç edilmeye çalışılarak, Sayın Ekrem İmamoğlu üzerinde haksız ve hukuka aykırı şekilde baskı ve tehdit oluşturmaya çalışanlar bilmelidir ki, muhatapları yalnızca Sayın İmamoğlu değil, değişim ateşiyle yanan her bir vatandaşımızın kuvvetli ve büyüyen iradesidir. Korkularının esiri olanlar, milletimizin iradesine esir olamayacaktır. Bağımsız Türk yargısının gereğini yapacağına en ufak bir şüphem yoktur. Sayın Ekrem İmamoğlu yalnız değildir."

Dalkıran, bu mesajıyla İmamoğlu’na desteğini güçlü bir şekilde vurgularken, İmamoğlu’nun yanında olduğunu belirtti. Davanın İstinaf süreci ve kararı ise merakla bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —