Tarih: 04.07.2012 08:27

El Cezire`de Suriye depremi

Facebook Twitter Linked-in

Geçtigimiz mart ayinda El Cezire`den ayrilan eski çalisanlarin anlattiklari, kanalin Suriye krizindeki rolüyle ilgili tartismalari yeniden gündeme tasidi.

Kanalin Suriye yayin politikasini protesto için ayrilan habercilere göre, Suriye ve Libya ile ilgili gerçekmis gibi verilenler, El Cezire`deki editörlerin kendi fikirleri, gerçekler montaj yoluyla gizleniyor.

El Cezire`den istifa eden 5 kisiden biri olan savas muhabiri Ali Hasim, yaklasik 5 ay önce canli yayinda Suriye ordusunun Lübnan sinirini bombaladigina iliskin haberi yalanlayinca kanaldan ayrilmasi istenmis.

Yapimci Ahmet Musa ise, El Cezire`de çalismanin her muhabirin hayali oldugunu ama bu hayal depresyona dönüstügünde birakmak gerektigini söyledi.

Musa, "Suriye ve Libya ile ilgili gerçekmis gibi verilenler kanaldakilerin kendi fikirleri. gerçekler montaj yoluyla gizleniyor" dedi.

CANLI YAYINDA ÇOCUKTAN YARALI TAKLIDI ISTENDI

Çarpitma haberlere örnek olarak kanalin muhabiri Ebu Salih`in Humus`ta küçük bir çocuktan agir yaralanmis gibi yapmasini istemesi ve muhaliflerin öldürdügü sivillerle ilgili görüntülerin askerler tarafindan yapilan katliam gibi sunulmasi gösteriliyor.

El Cezire`den istifa eden muhabirlerden biri de, "Gerçekleri bu kadar uzun süre gizledigimiz için üzgünüm" dedi.

VATAN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —