Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

El-Kaide Esenlerde Minibüsü Gasp Etti

El-Kaide Esenlerde Minibüsü Gasp Etti

Esenler`de gasp ettikleri bir minibüsle banka soyup Istanbul`da bombali eylem hazirliginda olan 4 El Kaide militani yakalanarak gözaltina alindi

Haber Merkezi/Gazete Esenler

El-Kaide Esenlerde Minibüsü Gasp Etti

Esenler’de gasp ettikleri bir minibüsle banka soyup Istanbul’da bombali eylem hazirliginda olan 4 El Kaide militani yakalanarak gözaltina alindi

Esenler Ilçe Emniyet müdürlügünün 7.10.2012 tarihinde bir ihbar sonucunda minibüs soförünü 3 kursunla yaralayarak minibüsünü gasp eden kisilerin pesine düstü.

Edilinilen bilgiye göre olay yerine intikal eden polislerin, bekleyen bir minibüsün soförünü silahla yaralayarak indirdikleri içindeki 3 kisi ile kaçirdiklari ve daha sonra bu 3 kisi yolda biraktiklarini tespit ettiler.

Görgü taniklarinin Esenler Ilçe Emniyet yetkililerine verdikleri bilgi dogrultusunda sahislarin terör süphesi görüldü. Bunun üzerine Esenler Ilçe Emniyet, Istanbul Terörle Mücadele Sube Müdürlügü bilgilendirildi. Yapilan takipler sirasinda, gasp eylemini gerçeklestiren kisilerin El Kaide terör örgütünün bombaci hücresi oldugu tespit edildi.

 

Istanbul’un çesitli ilçelerinde yapilan operasyonlarda, Esenler’de gasp ettikleri minibüsün plakasini degistirerek, bir bankanin subesini soymaya hazirlanan 4 El Kaide militani Esenler’de yapilan operasyonla kiskivrak yakalanarak gözaltina alindi. Zanlilarin evlerinde bomba yapiminda kullanilan “potasyum klorat” yakalandi.

 

Yakalanan zanlilarin ev ve isyerlerinde yapilan aramalarda, sekerle karistirildiginda 9 kilogramlik bomba yapilabilecek olan 4 kilo 500 gram potasyum klorat, 250 gram agirliginda etkili ve hizli patlama özelligine sahip TATP plastik patlayici, 2 litre patlayici yapiminda kullanilan hidrojen peroksit, 3 litre benzin, 1 adet AK-47 Kalasnikof marka uzun namlulu otomatik silah, 1 adet 7.65mmçapli tabanca, 1 adet PA-63 9mmçapli tabanca, çok sayida mermi, 1 adet kar maskesi, gasp magdurlarina ait kimlik kartlari, sahte kimlik ve pasaportlari ile yanmis banka kartlari ele geçirildi.

 



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli