Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

El yaziniz hakkinizda ne söylüyor?

El yaziniz hakkinizda ne söylüyor?

Arastirmalar, 5 bin karakter özelliginin el yazilarindan tahmin edilebilecegini gösteriyor. Iste harfleri yazisiniza göre karakterler...

Disadönük, sosyal ve enerjik biri misiniz? Yoksa biraz daha çekingen ve antisosyal mi? Yalan söyleme egiliminiz ne durumda? Cevaplar el yazinizda gizli olabilir. ABD ’de National Pen sirketinin yaptigi arastirmaya göre karakter özelliklerinin pek çogunun el yazisiyla baglantisi var. Yazinizin saga veya sola egik olmasi, kalemi tutusunuz, yazi yazarken kâgida uyguladiginiz baski ve hatta bazi harfleri birbirine nasil bagladiginiz bile sizin nasil biri oldugunuzu açikça söyleyebilir. Yazi stiliniz; alzheimer, parkinson, tansiyon ve sizofreni gibi potansiyel hastaliklarin ilk belirtilerinden biri bile olabilir. Grafoloji, yani kisilerin el yazilarini tahlil etme, adli süreçlere bile etki edebilen bir bilim dali.
Iste sizinle ilgili bilgileri ele verebilecek bazi yazi özellikleri:
Yazi boyutu: Karinca duasi gibi küçük harflerle yaziyorsaniz bu sizin utangaç, çekingen, titiz ve çaliskan oldugunuza delalet. Büyük puntolu yaziyorsaniz bu da ilgiyi seven, insanlarla kaynasmayi seven biri oldugunuzu gösteriyor. Harf boyutunuz makul ise siz de ikisinin makul bir karisimisiniz demektir.
Kelimeler arasindaki bosluk: Kelimeleriniz birbirinden uzaksa, özgürlügünüze ve kisisel alaniniza düskün birisiniz. Kelimeleriniz arasindaki bosluk kisaysa yalnizliga dayanamayan birisiniz.
Dar ve genis harfler: Harfleriniz yukariya ya da yana çekilmis gibi ince uzun ve darsa bu, duygularinizi kisitlayan, süpheci ve baskalarinin duygularindan fazla etkilenmeyen biri oldugunuza isaret. Daha genis ve açik harflerle yaziyorsaniz bu daha rahat, açik görüslü ve spontane biri oldugunuz anlamina geliyor.
‘I’ ve noktasi: Noktanin yeri pek çok sey söyleyebilir. Noktayi yüksege koyuyorsaniz muhtemelen güçlü bir hayal gücüne sahipsiniz. Harfe çok yakin konumlandirilmis nokta empati kuran, detayci biri oldugunuza delalet. Sola konulan nokta, her seyi ertelemeyi sevdiginizin göstergesi. Yuvarlak seklinde içi bos nokta çocuksu kisiligin isareti. Çizgi halindeki nokta ise kendini çok elestiren biri oldugunuza isaret ediyor.
Harflerin sekli: Yuvarlak ve daginik harfler, yaratici ve sanatçi bir ruha isaret. Sivri kenarlari olan harfler agresif, zeki insanlarin yazilarinda görülüyor. Bir yazida birbirine baglanan harfler gördügünüzde, yazarinin rasyonel bir insan oldugundan emin olabilirsiniz.
Basinç: Kagida basinç uygulayarak yazan sadakat konusunda güvenilir, olaylara karsi ciddi bir tutumu kolayca takinabilen insanlar. Basincin dikkat çekecek kadar fazla olusu elestirilere kapali bir kisilige delalet. Kâgida bastirmadan yazanlar empati duygulari gelismis ama fazla enerjik olmayan kisiler.
Hiz: Yazinizi karmasiklastiracak kadar hizli yaziyorsaniz sabirsiz birisiniz. Yavas ve dikkatli yaziyorsaniz bu, organize bir kisilige sahip oldugunuz anlamina geliyor.
Egim: Biraz saga dogru italik yaziyorsaniz bu yeni seyler deneyimlemeyi sevdiginizi gösteriyor. Sola egimli yazi ise arkadan is çevirmeyi sevdiginizi... Dümdüz yaziyorsaniz duygulariniza izin vermeyen, mantikli bir insansiniz demektir.

Radikal



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı