Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Elazig için seferberlik: Istanbul, Ankara, Izmir

Elazig için seferberlik: Istanbul, Ankara, Izmir

Elazig'da ilk belirlemelere göre 16 vatandasin hayatini kaybettigi 225 kisinin de yaralandigi 6.8 siddetindeki depremin ardindan Türkiye genelinde seferberlik ilan edildi.. Basta IBB baskani Ekrem Imamoglu'nun talimati dogrultusunda IBB ekipleri

Jandarma Arama Kurtarma, Gümüshane UMKE ile Istanbul ve Mersin itfaiyelerinden 418 arama kurtarma personeli bölgeye sevk edildi. Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu'nun talimati üzerine Elazig'a arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

AFAD, 8 ildeki lojistik depolarindan bölgeye 1689 çadir, 1656 yatak ve 9 bin 200 battaniye sevk edildigini bildirdi.

ISTANBUL'DAN 30 ARAMA KURTARMA EKIBI,  GIDA TIRI VE YARDIMCI PERSONELLER YOLA ÇIKTI,

Istanbul Büyüksehir Belediyesi'nden (IBB) yapilan açiklamaya göre, Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, Elazig'in Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklügündeki depremin ardindan AKOM'a geçerek çalismalari yönetti

Elazig için seferberlik: Istanbul, Ankara, IzmirElazig için seferberlik: Istanbul, Ankara, Izmir

Imamoglu'nun, talimati üzerine 30 arama kurtarma ekibi Sivrice'ye yola çikmak üzere harekete geçti.

IBB arama kurtarma ve yardim ekibinde, 9 itfaiye arama kurtarma araci, 1 su tanki, 1 soguk gida kamyonu, 2 açik kasa kamyonu, 66 itfaiye personeli, 8 asçi, 8 soför ve iki yardimci personel görev yapacak.

HER GÜN 3 BIN KISIYE YEMEK

Ayrica her ögün 3 bin kisiye yemek çikarabilecek ve en az bir hafta Elazig'da kalacak yemek tiri için de hazirliklar yürütülüyor.
IBB’nin 87 personel, 15 araçtan olusan konvoyu en geç, 24.00 itibariyla yola çikacak.

IBB'nin bütün arama kurtarma ve yardim ekiplerinin ögle saatlerinde Sivrice ilçesine ulasmasi planlanirken, bir tünel araci da uçakla Elazig'a yollandi.

MANSUR YAVAS: EKIPLERIMIZ YOLA ÇIKTI

Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas Halk TV canli yayinda konustu. Kaynak: Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas: Ekiplerimiz yola çikti 

Mansur Yavas söyle konustu; Tüm Türkiye'ye geçmis olsun diliyorum. Ilk andan itibaren Elazig Valiligi, Malatya Valiligi ile iletisim halindeyiz.3 karavan, 1 çok maksatli kurtarma araci, 1 kurtarma araci, 1 komuta otobüsü, 2 adet hizmet araci, 3 K9 köpegi ve 1 K9 araci olmak üzere 9 aracimiz yola çikti.

 



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false