Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Elektrik kesintileri esnafi isyan ettirdi

Elektrik kesintileri esnafi isyan ettirdi

Van`da VEDAS`in özellestirmesiyle birlikte sik sik yasanan elektrik kesintilerine tepki gösteren esnaf Maras Caddesi`ni trafige kapatti. "TEDAS istifa", "Artik yeter" dövizleri tasiyan esnaflar, yolu uzun süre trafige kapatti.

Elektrik kesintileri esnafi isyan ettirdi

 

Van`da VEDAS`in özellestirmesiyle birlikte sik sik yasanan elektrik kesintilerine tepki gösteren esnaf Maras Caddesi`ni trafige kapatti. "TEDAS istifa", "Artik yeter" dövizleri tasiyan esnaflar, yolu uzun süre trafige kapatti. Elektrikleri sik sik kesildigi için is yapamaz hale geldiklerini dile getiren internet kafe isletmecisi Taner Gök, "Bunun için daha yeni 2 milyara jeneratör aldim, ama o da bu sabah sik sik kesilen elektrikler yüzünden yandi" dedi. Gök, elektriklerin sik sik kesilmesinden dolayi dükkâna gelen müsterilerin de ayrildigini söyledi.

Kahvehane isleten Serkan Ece ise çogu zaman elektrik kesintileri yüzünden siftah bile yapamadiklarini, bunu için VEDAS yetkilileri ile görüstüklerini, ancak yetkililerin kendilerine, "Parça yok, malzeme yok. Ne yapalim dükkaninizi kapatin" dedigini söyledi.

MERSIN`DE DE KESINTILER ESNAFI VURDU

Mersin`de havalarin sogumasiyla birlikte sik sik elektriklerin kesilmesi, esnafi vurdu. Kent merkezinde bazi günlerde 3 saat süren kesintiler sirasinda jeneratörü olmayan esnaf, lüks, mum ve fener ile isyerlerini aydinlatmaya çalisiyor. Aksam saatlerine denk gelen kesintiler yüzünden isyerlerini erken kapatmak zorunda kaldiklarini anlatan esnaf, bu duruma çözüm bulunmasini istedi. Türkiye`de 1970`li yillara geri dönüldügünü belirten ayakkabici Kemal Özalp, "Barajlar yapildi ama elektrik kesintisi hala devam ediyor. Bu durum Türkiye`ye yakismiyor. Böyle giderse kepenk kapatip, dükkanimizi hiç açmayacagiz. Is yapamaz hale geldik. Faturayi 1 gün geç ödesek faiz aliyorlar. Bu durumu kabul etmiyoruz" diye tepki gösterdi.

Ayni cadde üzerinde ayakkabi satan Emin Akan ise elektrigin kesilmesi ile birlikte çarsida ticaret hayatinin durduguna söyledi. Akan, "Kesintinin günlerce sürecegini söyleniyor. Bu kesintiler milli sermayenin bir kaybidir, is gücü kaybidir. Yanimizda çalisan adami evine gönderiyoruz ama maasini ödüyoruz. Burada is yapamiyoruz. Ciddi maddi kayiplar yasiyoruz" dedi. Vatandaslar da kesintiler nedeniyle elektrikli cihazlarla isindiklari evlerinde perisan olduklarini söyledi.(HABER MERKEZI)

www.evrensel.net

 



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli