Bugün, 4 Temmuz 2024 Perşembe

Emekçilerin Taksim yürüyüsüne polis engeli

Emekçilerin Taksim yürüyüsüne polis engeli

Istanbul`da DISK, KESK, TTB, TMMOB ve Türk Dis Hekimleri Birligi`nin (TDH) çagrisiyla is birakan emekçiler, is yerlerinde yapilan eylemlerin ardindan aksam saat 16.00`da Sisli ve Taksim Tünel kolundan Taksim Meydani`na yürümek istedi. KESK üyeleri ?Her ye

Istanbul’da DISK, KESK, TTB, TMMOB ve Türk Dis Hekimleri Birligi’nin (TDH) çagrisiyla is birakan emekçiler, is yerlerinde yapilan eylemlerin ardindan aksam saat 16.00’da Sisli ve Taksim Tünel kolundan Taksim Meydani’na yürümek istedi. KESK üyeleri “Her yer Taksim, her yer direnis”, “Fasizme karsi omuz omuza” sloganlariyla Tünel Meydaninda toplandi.

Eyleme Türkiye Gazeteciler Sendikasi Genel Baskani Ercan Ipekçi, HDK Istanbul Milletvekili Abdullah Levent Tüzel, BDP Istanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, CHP Istanbul Milletvekili Mahmut Tanal, ÖDP Genel Baskani Alper Tas, ESP Genel Baskani Figen Yüksekdag, Emek Partisi Genel Baskan Yardimcisi Ender Imrek ve çok sayida siyasi parti ve kitle örgütü de katildi. Tünel Meydanindan Taksim Meydanina yürümek isteyen emekçilere polis izin vermedi. Tünel girisinde barikat kuran polis yürüyüs olmasi halinde kitleye biber gazi ve tazyikli suyla müdahale edecegini söyledi. Bunun üzerine kamu emekçileri, “Emekçiye degil, çetelere barikat” sloganiyla bir süre oturma eylemi yapti. Milletvekilleri Tüzel ve Tanal’in polis amirleriyle görüsmeleri de sonuç vermedi. Oturma eyleminin ardindan açiklama Tünel Meydaninda yapildi. Kamu emekçileri adina ortak açiklama yapan, KESK Istanbul Subeler Platformu Dönem Sözcüsü Hüseyin Tosu, Gezi Parki’nin ranta kurban edilmesine izin vermeyen vatandaslarin duyarliliginin polis siddetiyle bastirilmak istendigini ifade etti. Demokrasi ve özgürlük için sokaga çikan halkin tepkisinin çevre duyarliligina indirgenmek istendigine de vurgu yapan Tosu, “Halkimiz iktidarin tüm vahsi saldirganligina inançla, onurla ve kararlilikla karsi koymayi sürdürüyor” dedi.

MÜZAKERE SÜRECI BASLATILSIN

Yürüyüsün Sisli kolundan yürüyen TTB ve DISK üyeleri de Osmanbey Metrosu önünde polis barikatiyla karsilasti. Polis izin vermeyince ayni anda KESK üyeleriyle açiklama yapildi.

Ilk olarak konusan DISK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoglu, artik hiçbirseyin eskisi gibi olmayacagina vurgu yaparak, “Hükümet ya halkin demokratik taleplerini karsilayacak ya da istifa edecek” dedi. Burada da emekçiler adina ortak açiklama yapan TTB Genel Baskani Özdemir Aktan, “Halk direnisinin simgesi haline gelen Gezi Parki ve Taksim Meydani iktidarin polisi tarafindan kimyasal gazlar ve sivilarla isgal edildi.  Bu da yetmezmis gibi basta Kizilay olmak üzere yurdun her yerinde Dünyanin gözü önünde polis siddeti yasandi. Çocuklar ve yaslilar tüm insani degerler ayaklar altina alinarak gaza boguldu” diye tepki gösterdi. Aktan emek örgütleri olarak,siddetin durmasi için dsrenisin mesru temsilcileri ve hükümet arasinda halkin hak, adalet, özgürlük ve saygi taleplerini karsilayacak bir müzakere sürecinin baslatilmasini istediklerini aktardi. (Istanbul/EVRENSEL)



  • Perşembe 29.6 ° / 22.3 ° Güneşli
  • Cuma 28.7 ° / 22.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı