Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

EMEP İstanbul'da yurttaşlara seslendi: Bu sefalete mahkum değiliz

EMEP İstanbul

Emek Partisi (EMEP) İstanbul Şişli’de zamlara karşı "Zamlar geri alınsın, ücretler artırılsın" sloganıyla yaptığı açıklamada halkı sefalet sürükleyen politikalara karşı mücadele çağrısı yaptı.

Emek Partisi (EMEP) İstanbul Şişli'de Osmanbey Metro çıkışında saat 19.00'da zamlara karşı "Zamlar geri alınsın, ücretler artırılsın" sloganıyla basın açıklaması düzenledi. EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan’ın konuştuğu basın açıklamasında sık sık "İş, ekmek, özgürlük", "Sermaye mezara emek iktidara", "Sermayeye değil, emekçiye bütçe", "Bu zamlarla yaşanmaz, zamlar geri alınsın" sloganları atıldı.

“ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDIĞI GİBİ ERİDİ”

Basın açıklamasından önce konuşan Ali Doğan, "Bir gün daha yoksullaşarak uyanmayalım. Yıllardır her geçen saniye yükselen enflasyon işçinin, emekçinin sırtında bir kambur gibi büyüyor. Şimdi de yeni yapılan zamlarla ve artan vergilerle işçinin, emekçinin maaşı eridi bitti. Bu sömürüye, işçileri açlık ve yoksulluğa mahkum eden, yoksuldan alıp zengine veren bu düzene artık ‘yeter’ diyoruz. İşçileri sömürerek zenginliklerini elde edenler vergi ödemiyor, işçiler ve emekçiler ise her gün daha büyük bir sefalet ve yoksulluğa mahkum ediliyor" dedi.

Seçim döneminde halkı ağzından düşürmeyen siyasi iktidarın ekonomi politikalarıyla halkın cebine elini uzatmış durumda olduğunu söyleyerek açıklamaya başlayan Selma Gürkan, "Seçimin hemen arkasından asgari ücrete yapılan zam bugün henüz asgari ücretlerin eline geçmeden temel tüketim mallarına yapılan zamlarla erimiş durumda. Zam yağmuru sadece temel tüketim mallarına değil. Aynı zamanda vergilerle halk soyuluyor. KDV gibi, ÖTV gibi dolaylı vergilere yapılan zamlarla halk soyuluyor. Motorlu taşıtlar vergisi gibi katmerlenerek alınan vergilerle halk soyuluyor" dedi.

“BU BÜYÜME İŞÇİNİN SÖMÜRÜSÜ ÜZERİNDEN YÜKSELİYOR”

Emek Partisi  Şişli'de zamlana karşı eylemi

Ali Doğan’dan sonra konuşan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan İktidarın ekonomi politikalarının sermayenin çıkaranı gözeten, halkın cebindekini alıp bir avuç tekele, bir avuç sermayeye peşkeş çeken ekonomi politikalar olduğunun altını çizerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomiyi büyütmekle, ithalat ve ihracatta rekorlar kırmakla övündüğünü hatırlattı. Büyüyen ekonominin işçinin kanı, canı ve alınteri üzerinden büyüdüğünü ifade eden Gürkan yurttaşlara seslenerek "AKP iktidarı en başından beri sermayenin has partisidir. Bu iktidarın uyguladığı ekonomi politikaları sermayeyi sefahat içinde yaşatırken halkı sefalete mahkum bırakmaktadır. Bu iktidarın uyguladığı ekonomi politikaları bir avuç tekeli, bir avuç sermaye grubunu ihya ederken bu ülkenin işçilerini, emekçilerini, kamu emekçilerini, küçük esnafını, işsizini sefalete ve işsizliğe sürüklemektedir" diye konuştu.

“BİZİ SEFALETE HAPSEDEN POLİTİKALARA MECBUR DEĞİLİZ”

Halkın iktidarın sefalet politikalarına mahkum olmadığını vurgulayarak yaratılan ekonomik değerlerin bir avuç sermayeye peşkeş çekilmesi nasıl gayrimeşru bir politikaysa, emekçilerin de yoksulluğu kabul etmemesi ve bu politikalara karşı mücadele etmesinin meşru olduğunu söyledi. Bu sefalet düzenini kabul etmediklerini ifade eden Gürkan, "Biz işçisiyle, üretici köylüsüyle, işsiziyle, emeklisiyle, küçük esnafıyla, işsiziyle diyoruz ki zenginlikleri yaratan bizleriz ekonomik değerleri yaratan bizleriz o nedenle de haklarımıza sahip çıkacağız. İnsanca yaşam için, insanca yaşayacak bir ücret ve insanca çalışma koşulları için mücadele edeceğiz. Eğer ekonomiyi biz büyütüyorsak ekonomiden hak ettiğimiz payı ısrarla isteyeceğiz, alacağız. Bu iktidar her ne kadar baskı mekanizmalarıyla mücadelenin önünü kesmeye çalışırsa çalışsın, hak talep edenleri kriminalize ederse etsin biz hak talep etmekten, mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz" diyerek mücadeleye devam edeceklerini tekrar vurguladı.

“ÖRGÜTLÜ GÜCÜMÜZLE BİZ KAZANACAĞIZ”

Kavel işçilerinden, Bekart işçilerinden, 15-16 Haziran'dan, Büyük Madenci Yürüyüşünden, İstanbul Sözleşmesini savunan kadınlardan, üretici köylüler ile çevre hareketinden mücadele örnekleri veren Gürkan, "Bu politikalara dur diyecek güç bizde vardır. Bu politikaları durduracak olan örgütlü gücümüzdür. Bu örgütlü gücümüzle ve mücadelemizde ısrarımızla kazanacağız" diyerek mücadele çağrısı yaptı. (İstanbul/EVRENSEL)



  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli