Bugün, 5 Ekim 2024 Cumartesi

?En kötü ihtimalle ölürsün`

?En kötü ihtimalle ölürsün`

Van`dan raporlu olarak ailesinin yanina geldigi Konya`da, pesinden gelen eski erkek arkadasi Hakan Basar tarafindan tabancayla öldürülen Gülsah ögretmenin mahkemeye verdigi `vasiyet gibi` dilekçe ortaya çikti. Kaynak : http://www.gazeteport.com.tr

DIYARBAKIR - Van`dan raporlu olarak ailesinin yanina geldigi Konya`da, pesinden gelen eski erkek arkadasi Hakan Basar tarafindan tabancayla öldürülen Gülsah ögretmenin mahkemeye verdigi `vasiyet gibi` dilekçe ortaya çikti.

Gülsah Aktürk, kendisini tehditten hakkinda dava açilan katili Hakan Basar hakkinda Van 4`üncü Asliye Ceza Mahkemesi`nde açilan davaya katilma talebiyle verdigi dilekçede, "Vali Yardimcisi en kötü ihtimalle ölecegimi, ölümün hak oldugunu kaçis olmadigini, hiç olmadi istifa edebilecegimi, yanimda biber gazi ile gezmem gerektigini söyledi" dedi. Gülsah ögretmenin dilekçesinde, `basima geleceklerden Van Valisi, Milli Egitimden Sorumlu Vali Yardimcisi ve Milli Egitim Müdürlügü`nün sorumlu olacagini` anlatti, "Ölümüm halinde bu kurum ve sahislara ailem tarafindan maddi manevi tazminat davasi açilmasini da belirtmek istiyorum" dedi.

Van`da sinif ögretmeni olarak görev yapan 27 yasindaki Gülsah Aktürk, Van Kültür ve Turizm Müdürlügü’nde isçi statüsünde çalisan eski erkek arkadasi 36 yasindaki Hakan Basar’dan ayrildiktan sonra, tehditlerine maruz kalmasi üzerine, ailesinin yanina gittigi Konya`da, geçen persembe günü Basar tarafindan öldürüldü. Kadina siddetin son magdurlarindan biri olan Aktürk`ün öldürülmeden önce Hakan Basar`dan kurtulmak için yasal yollara basvururken, yasadigi dram ortaya çikti.


gazeteport.


  • Cumartesi 27.6 ° / 21.2 ° Güneşli
  • Pazar 26.8 ° / 21.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.6 ° / 19.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı