En tehlikelisi sendikalarmis!

En tehlikelisi sendikalarmis!

YARGILANAN KESK`li sendikacilar

YARGILANAN KESK’li sendikacilar hakkindaki iddianame açiklandi. Ankara Cumhuriyet Bassavciliginin hazirladigi iddianamede, sendikacilarin “terör örgütünün en tehlikeli birimi” oldugu savunuldu.

28’i tutuklu, 72 sendikacinin “silahli terör örgütü üyesi” suçlamasiyla yargilandigi davanin iddianamesi, 8 ay sonra açiklandi. Ilk durusmanin 11 Nisan’da görülecegi davanin iddianamesinde, KESK’liler, örgütün en tehlikeli birimi olarak itham edildi. Gerekçe ise KESK’lilerin kamu çalisani olmalari ve islerini kaybetme riskinin bulunmasina ragmen “disiplinli bir örgüt” çalismasi yapmalari!
Sendika içi bir olusum olan “DEMEP”in, KCK ile organik bagi oldugu savunulan iddianamede kullanilan ifadeler ise söyle: “Süpheliler her ne kadar sadece sendikal faaliyet yürüttüklerini belirtmisler ise de, KESK’in tüzügünde DEMEP veya DEKAB adli her hangi bir organinin bulunmadigi, diger yandan tamami kamu çalisani olan süphelilerin maddi gelirlerinin belli olmasi, gün içerisindeki mesailerinin disinda örgütsel çalisma için yogun mesai harcamak zorunda kalmalari, haklarinda sorusturma yapilmasi halinde islerini kaybetme risklerinin bulundugunu bilmelerine ragmen büyük bir örgütsel disiplinle faaliyetlerine devam etmelerinin KCK-TM/DEMEP yapilanmasinin KCK içerisindeki en organize örgütsel ideolojiye en sadik ve niteligi itibariyle en tehlikeli birimlerden biri oldugu açikça anlasilmaktadir”

8 MART TERÖR EYLEMI!

Sendikalarin zaman zaman “DEMEP kadrolari” tarafindan sendikal faaliyetler disindaki konularda eylem yapmaya yönlendirildigi savunulan iddianamede, örnek olarak da operasyonlara karsi gösteriler, “tecrit” eylemleri veriliyor. Iddianame için yapilan arastirmalarda 72 sendikacinin DEMEP kadrosu olarak, KESK’e bagli sendikalar içerisinde yer alan örgüt üyelerinin, örgüt tarafindan verilen talimatlar dogrultusunda sendikanin genel gündeminde etkili olmaya çalistiklari iddia ediliyor.
Iddianamede, “terör örgütünün sehirlerdeki kitlesel eylemleri”  olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü, 21 Mart Newroz kutlamalari, 1 Eylül Dünya Baris günü eylemleri yer aliyor.

6 KESK`LIYE TAHLIYE

Öte yandan dün aksam saatlerinde tutuklu 6 KESK’li sendikaci hakkinda tahliye karari çikti, mahkeme tarihi de 10 Nisan olarak açiklandi. Tahliye edilenlerin isimleri ise söyle: SES Genel Sekreteri Siddik Akin, Egitim-Sen Tunceli Sube Baskani Hasan Ölgün, Egitim-Sen Adiyaman Sube Yöneticisi Erdal Yilmaz, Egitim-Sen üyesi Hanim Koçyigit, BTS Diyarbakir Sube Sekreteri Veysel Özhekti ve Haber-Sen üyesi Sibel Anil. (Ankara/EVRENSEL)