Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Engelliler Haftasi Basladi!

Engelliler Haftasi Basladi!

10?16 Mayis Arasi Engelliler Haftasi Etkinlikleri Bugün Esenlerde basladi. Sabah saat 10:00 Atatürk anitin Engelli dernek baskanlari tarafindan konulan çelenk kondu. Saygi durusu ve Istiklal Marsinin akabinde Davutpasa Caddesindeki Kortej Alanina geçildi.

Hasan gürsoy/gazete esenler

Engelliler Haftasi Basladi!

10–16 Mayis Arasi Engelliler Haftasi Etkinlikleri Bugün Esenlerde basladi. Sabah saat 10:00 Atatürk anitin Engelli dernek baskanlari tarafindan konulan çelenk kondu. Saygi durusu ve Istiklal Marsinin akabinde Davutpasa Caddesindeki Kortej Alanina geçildi.

10:30 Engelli Kortejine Esenler Kaymakami Nazim Madenoglu, Ilçe Kaymakamlik birim müdürleri, Belediye Sosyal Isler Müdürü Özcan Hamza, Saadet Partisi Ilçe Baskani CHP Ilçe Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Koç ESDEF Baskani Ömer Savas, Okul Müdürleri, Muhtarlar, Dernek Baskanlari ve çok sayida engelliler katildilar.

Engelli yürüyüs Korteji Mehteran Esliginde Cumhuriyet Meydanina kadar sürdü. Cumhuriyet meydanin da açilis konusmasini Engelli Dernekleri adina Zihinsel Engeliler Dernek Baskani Ali Simsek yapti. Konusmasin da Engelliler haftasindaki etkinliklere basta Esenler Kaymakami Nazim Madenoglu olmak üzere destek veren tüm kisi ve kurumlara tesekkür etti.

Esenler Belediyesinden gerekli üst düzey katilim saglanmadi. Ancak Esenler Belediyesini temsilen Engelli Koordinasyon Baskani Ramazan Çuglan yapti.

Son olarak Esenler Kaymakami Nazim Madenoglu Engelli Haftasi vesilesi ile tüm kisi ve kurumlarin engellilere destek vermesi gerektigini vurguladi. Madenoglu “Sadece bu tür günlerde degil, belirli araliklarla engelli vatandaslarimiza ve derneklerimize sahip çikilmasi gerekir” ifadelerinde bulunduktan sonra tüm engelli vatandaslarimizin engelli derneklerine üye olarak yönetimde yer alarak hatta ve hatta engelsiz vatandaslarimizin da burada yer almasi neticesinde inaniyorum ki engelli çalismalari ivme kazanacaktir.

Konusmalarin ardindan Esenler Ortopedik Engelliler Dernegi üyesi Sanatçi Mustafa Ogul’un muhtesem Konseriyle engelliler haftasinin ilk günkü programinbirinci bölümü tamamlanmis oldu.

 



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı