Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

Engelliler ve Ramazan

Engelliler ve Ramazan

Her yil oldugu gibi bu yilda Belediyelerin Ramazan etkinlikleri tüm hiziyla devam ediyor. Özellikle Dörtyol Cumhuriyet Meydani Hasip Dinçsoy Ilkögretim okulunun yikilmasiyla beraber Esenlerimiz genis bir meydana sahip oldu. Geçen yil Esenler Ortopedik Eng

Engelliler ve Ramazan

Ramazan ayini yariladik. Nasil da geçiverdi Rahmet iklimi anlayamadik. Ilerliyoruz farkinda miyiz? Bu Ramazan farkli olmali; kin gütmeden, yüzümüzü eksitmeden, fitne ve fesatliga sebebiyet vermeden birbirimizi tebessümle karsilayalim, sevgiyle kucaklayalim, muhabbetle sevinçlerimizi, üzüntülerimizi ve sikintilarimizi paylasalim. Kisacasi birbirimize destek olalim, sakin ha! Sakin köstek olmayalim.

Her yil oldugu gibi bu yilda Belediyelerin Ramazan etkinlikleri tüm hiziyla devam ediyor. Özellikle Dörtyol Cumhuriyet Meydani Hasip Dinçsoy Ilkögretim okulunun yikilmasiyla beraber Esenlerimiz genis bir meydana sahip oldu. Geçen yil Esenler Ortopedik Engelliler Derneginin de aralarinda oldugu yaklasik 12-13 dernek Ramazan etkinliklerinde yer almisti.

Bu yilda Ramazan Etkinliklerinde yer alan Dernek sayisi neredeyse 30 civarinda iftar sahur arasinda derneklerimiz Ramazani degerlendiriyor bir sekilde… tabi ki gelenin gidenin hesabi tutulmuyor. Hal böyle olunca Tatli bir telas aliyor Derneklerimizi stantlarda misafirlerini beklerken…

Bu yil Ramazan etkinliklerinde Esenler Ortopedik Engelliler Dernegi olarak stant açma talebimiz olmus olumlu yanit almamiza ragmen her ne hikmetse sebebini birilerinin anladigi  birilerinin anlamadigi koordinasyonsuzluk ve iletisim nimetlerindeki yanlis anlama, algilama, degerlendirme ve üstüne vazife olmayanlarin algi problemlerinden dolayi bir takim iletisim sorunlari yasanmis, en nihayetinde Belediye Baskani M.Tevfik Göksu Belediyenin Engelliler Koordinasyon Birimiyle beraber ayni standi paylasabilecegimizi ifade etmistir.

Ramazan etkinliklerinde Engelliler standi Esenler Ortopedik Engelliler Derneginin katkilariyla, Koordinasyon birimiyle beraber açilan standa yogun bir ilgi gösterilmektedir. Özellikle Engellilerin, Ailelerinin ve Engelli gönül dostlarinin göstermis olduklari yakin ilgi ve alaka iftardan sahura kadar yogunlugunu devam ettirmektedir. Engelliler standinda Hasbihalin, muhabbetin yasandigi bir mekan oldu. Bu mekâna gelemeyen tüm dostlarimizi da bu hazzi yasamalari için standimiza davet ediyoruz.

Yasadigimiz bu sehirde çevremizde; mazlum, magdur, yetim, yasli ve Engelli mutlaka vardir. Olmamasi  düsünülemez. Yaklasik 9 milyon Engellinin yasadigi Ülkemizde Engelli bireylerle ne kadar birlikteyiz. Neleri paylasabiliyoruz hiç düsündünüz mü?  Engellilerle ayni mahallede, ayni sokakta, ayni apartmanda oturuyoruz. Ne kadar empati yapabiliyoruz?

Haydi, gelin bu rahmet ve magfiret ikliminde farkli bir seyler yapalim. Engellilerimizle bir olalim. Toplum olarak aramiza alalim. Zamani onlarla sevgiyle paylasalim. Bu Ramazan ayi toplum olarak miladimiz olsun, fark edemediklerimizi fark ederek yeniden sevgiyle tüm samimiyetimizle paylasarak bir arada olalim. Paylasmanin adi sevgi, saygi ve insanligin geregi birbirimize deger vermek olsun. Bu rahmet ve magfiret ayinda eksikliklerimizi telafi edelim.

Unutmayiniz ki;

“Engeliyle yasamak Engelli bireyin imtihani ise, Engellinin önündeki engelleri kaldirmakta sizlerin imtihanidir.”

“Namaz kilan topluluklarin psikolojiye, zekât veren yardimlasma ve dayanisma ruhu içinde olan topluluklarin ise sosyolojiye ihtiyaci yoktur.”

Engelliler bu toplumun ayrilmaz bir parçasidir.

Degerli okurlar son olarak yazimi birkaç duyuruyla tamamlamak istiyorum.

2009 yilinda Kurucusu olmakla gurur duydugum Esenler Ortopedik Engelliler Derneginin 4. Geleneksel Sokak Iftari 25 Temmuz Persembe günü, Dernek merkezinin bulundugu sokakta gerçeklestirilecektir. Özellikle Engelli kardeslerimizi, ailelerini ve çalismalarimiza destek veren tüm gönül dostlarimizi sokak iftarimiza bekliyoruz.

Yine Engelli çalismalarinda kardes Dernegimiz olan Esenler Görme Engelliler Dernegi 27 Temmuz Cumartesi günü, sokak iftari gerçeklestirecektir. Dernek merkezinin bulundugu sokakta gerçeklestirilecek olan iftar programi için irtibata geçebilirsiniz.

Engelli çalismalarinda istiyoruz ki; Kaymakamlik birimleri, Belediye birimleri, Siyasi Partiler, Mahalle Muhtarlari, STK’lar, Basin ve toplum kanaat önderleri sizlere bir takim görevler düsüyor. Öncelikle halisane bir niyetle Sizler bu çalismalarda örnek rol modeller olmalisiniz. Engelli kardeslerimizin önündeki engellerin kaldirilmasi için çok fazla çaba sarf etmenize gerek yok. Sadece ortaya içten bir irade koymaniz yeterli olacaktir.

Empati yapmak herkese lazim. Ticarette, Siyasette, Yasamda, Sanatta Unutmayiniz ki, Empati yapmak sizleri basariya götürür. Engelli çalismalarinda ve Engellinin yasamindaki sikintilari fark etmede Empati yaparak algilamaya, anlamaya çalismaliyiz. Hiçbir sey yapmasaniz da, faydaniz dokunmasa da Empati yaparak algilayiniz ki, anlamaya çalisiniz ki en azindan zarariniz dokunmasin…

 



  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli