Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Engellilerden Kutlu Dogum Programi

Engellilerden Kutlu Dogum Programi

Esenlerde faliyet gösteren Ortopedik, Görme, Zihinsel, Isitme ve Otistik Engelli Dernekleri Hz. Peygamber (s.a.v.)`in miladi 1441. kutlu dogumu vesilesiyle Esenler Engelli derneklerinin isbirligiyle düzenlenen kutlu dogum programi gerçe

Mesut Kaya/Gazete Esenler

Esenler’li Engelliler Kutlu Dogum Programinda Bulustu.

Esenlerde faliyet gösteren Ortopedik, Görme, Zihinsel, Isitme ve Otistik Engelli Dernekleri                    Hz. Peygamber (s.a.v.)’in miladi 1441. kutlu dogumu vesilesiyle Esenler Engelli derneklerinin isbirligiyle düzenlenen kutlu dogum programi gerçeklestirildi.

Kutlu Dogum Programina; Esenler Kaymakami Nazim Madenoglu, Ilçe Milli Egitim Müdürü Bayram Ercan, Akparti Ilçe Baskani Umut Özkan, Saadet Partisi Ilçe Baskani Tugrul Yalçinkaya Ve Yönetim Kurulu Üyeleri, SP Esenler Belediye Meclis Üyesi Fevzi Basoglu, CHP Esenler Temsilcisi Süleyman Çolakoglu, Esenler MHP Yönetimi Ve Il Engelli Koordinasyon Baskani Bahattin Sengül, Fatih Mahalle Muhtari Recep Gülyüz, Rumeli Balkan Türkleri Federasyon Baskani Ayhan Bölükbasi, Esdef Baskani Ömer Savas, Esinder A.S Yönetim Kurulu Baskani Özkan Ercan, Esenler Rumeliler Dernek Bsk. Yrd. Celalettin Cömert, Esenler Rizeliler Dernek Bsk. Yrd. Süleyman Kahveci, Esenler Bayburtlular Dernek Bsk. Fuat Saka, Esenler Kirsehirliler Dernek Bsk. Nihat Çaliskan, Çorum Mecitözü Dernek Bsk. Ismail Yasar, Esenler Anadolu Gençlik Dernegi Bsk Yrd. Yakup Demir Ve Ismail Yildirim, Program Komitesinde yer alan Esdef Kurucu Baskani Mustafa KAPLAN,  her zaman çalismalarimizi yakinen takip eden Gazete Esenler Imtiyaz Sahibi Hasan GÜRSOY Ve Engelli Dernek Baskanlari, Yöneticileri Engelliler ve engelli aileleri katildi.

Esenler Belediyesi Genel Koordinatörü Mehmet Çelik Sehir disinda olmasindan dolayi katilamayacagini Telgrafla bildirdi.

Kutlu Dogum Programi Engelli Hafizlardan Cemal Öztürk ve Mehmet Aydin’in Ahzap Suresi 38–48, Tevbe Suresi 128–129 ve Enbiya Suresi 102–107 ayetlerini okuyarak Kur’an-i Kerim Tilavetiyle açilis yapildi. Devaminda Kardeslik konulu Kutlu Dogum Sinevizyonu katilimcilar tarafindan dikkatle izlendi.

Daha sonra, Esenler Ortopedik Engelliler Dernegi Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Yigit Naat-i Serif siirini seslendirdi. Görme Engellilerden olusan ilahi korosu ilk peryotta, Gül Yüzünü Rüyamizda Görelim Ya Rasulallah, Kabenin Yollari, Erder demine Destur Alalim ilahilerini seslendirdiler. Ardindan Görme Engelli Harun Ates Seccadem Kumlardi siiriyle ve 8. yasindaki görme engelli Selman Caba Hüzün Yili siirini seslendirerek tüm katilimcilara duygusal anlar yasatti.

Prof. Ali Seyyar Islam’in Engellilere ve Engelli Sahabelere vermis oldugu önemi vurguladi

Programda Hz. Peygamber (s.a.v) ve Engelli Sahabeler konulu konferansi Sakarya Üniversitesi Sosyal Siyaset ve Sosyal Politikalar uzmani Prof. Dr. Ali Seyyar gerçeklestirdi. Seyyar Hz. Peygamberin ve Yüce dinimiz Islam’in Engellilere ve Engelli Sahabelere vermis oldugu önemi ve toplumsal yasama katilimindaki tesviki örnekleriyle sundu.                                                      Prof. Ali Seyyar Günümüzde Sosyal ve Toplumsal yasam alanlarinda Engelli bireylerin yer almasi ve buna bizlerin destek saglamasi ayni zamanda Hz. Peygamber (s.a.v)’in ögretisidir” ifadesine yer verdi.

Programin devaminda görme engelli Mehmet Atli, Braille Alfabesi ile (kabartma yazi)hazirlanmis Kur-an-i Kerim’den Mülk Suresi 13–30 ayetlerini okuyarak Kur’an-i Kerim Tilavetini gerçeklestirdi.

Devaminda Ilahi Korosu; Canim Kurban Olsun Senin Yoluna, Sevdim Seni Mabuduma Canan Diye Sevdim ve Bagrimda biten baslar Muhammedin Askindandir diyerek salonda bulunan izleyicilerin takdirini topladi.

Programin Konusmacilar kisminda konusma yapan Programin Organizatörü ve ayni zamanda Engelli Dernekleri adina Esenler Ortopedik Engelliler Dernegi Onursal Baskani Ahmet Kurt “Yillardir birçok kurum ve kurulus Hz. Peygamberin Kutlu Dogumunu kutlamaktadir. Ve bu programlarda Hz.Peygamberin bir ya da birkaç yönü ele alinir. Bizler Engelli Dernekleri olarak Hz.Peygamber (s.a.v) Efendimizin Engelli Sahabeleriyle olan muhabbet yönünü ele alarak programimizi icra ediyoruz” ifadesinde bulundu.

Kurt “Sponsorlara ve destek verenlere tesekkür ettikten sonra özellikle Esenler Kaymakami Nazim Madenoglu’na ve Ayhan Bölükbasi’na Sosyal Sorumluluk kapsaminda tesekkür etmesi dikkatlerden kaçmadi. Konusmasinin sonunda Kurt “ Namaz Kilan Topluluklarin Psikolojiye, Zekat veren yardimlasan ve dayanisma ruhu içinde bulunan topluluklarin da sosyolojiye ihtiyaci yoktur” dedi.

Son olarak Esenler Kaymakami Nazim Madenoglu, “Engelli Derneklerimizin bu program için 2 aydir çaba sarfettiler. Görüyorum ki artik Engelli Derneklerimiz Hz. Peygamber (s.a.v)’in kutlu dogumunu program ölçeginde kutlama noktasina gelmislerdir. Kendilerine ve destek saglayan herkese özellikle Prof.Dr. Ali Seyyar hocamiza tesekkür ediyorum”. Ifadesinde bulundu.

Madenoglu “Engelli bireylerin Sosyal ve Toplumsal yasam alanlarinda yasanacak her türlü engeli kaldirmaliyiz. Bugün burada görüyoruz ki gecenin bu geç saatlerine dek Engelliler ve Engelli Aileleri burada artik engelliler toplumda hak ettikleri yeri alacaktir. Bunun için herkese sorumluluk düsmektedir” dedi.

Programin kapanisi, Esenler Ortopedik Engelliler Dernegi üyelerinin Kur’an-i Kerim hatimi, 465 BIN Salâvati Serifin dile getirilmistir. Hatim ve gecenin kapanis Duasini Hafiz Cemal Öztürk gerçeklestirdi.

 



  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli