Tarih: 12.03.2014 13:30

Engellilere Bir Destekte Istanbul Üniversitesinden

Facebook Twitter Linked-in

 Engellilere Bir Destekte Istanbul Üniversitesinden

Esenler Ortopedik Engelliler Dernegi ile Istanbul Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz, Kültür Sanat Kulübü ve Avcilar Halk Egitim Merkezi ile isbirligi çerçevesinde seramik, ebru, çinicilik kurslari açti.

Kursla alakali gazetemize açiklama yapan Yardimci Doçent Doktor Süreyya OSKAY “Engellilerin bu etkinliklere katilimlari ile sanatsal-kültürel alanda farkindaliklarini attirmak, engelli gençlerimizin katilimlarini saglayarak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunmalarina ortam olusturmak ve katilimcilar arasinda sosyal sorumluluk bilincini gelistirmek. Üniversitemiz gençlerimiz ile engelli gençlerimizin arasinda engelsiz ortamlar olusturarak sosyal sorumluluk bilincini gelistirmektir.

Esenler Ortopedik Engelliler Dernegi katilimcilari olan kursiyerlerimiz Esenler Belediye’sinin özel araçlari ile Istanbul Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Seramik Cam ve Çinicilik Programi, Tepecik Kampüsü kurs alanina getirilerek kurs egitimlerine baslamislardir. Gerek okulumuz ögrencileri gerek ise idari ve akademik personelimiz kendileri ile birebir dayanisma içerisinde samimi bir atmosferde en rahat edebilecekleri ve kendilerini aile ortaminda hissedebilecekleri ve sefkatli bir ortam edinmektedirler.

Kursiyerlerimiz yemekhanemizde bizlerle birlikte sohbet ortaminda yemeklerini yiyerek hem ortama adapte olmus, hem de bizleri tanima firsati bulmuslardir.

Daha sonra seramigin baslangici olan Alçi Kalip modellerinin yapim asamalarinin anlatildigi ve birebir uygulama alaninda Ögretim Görevlisi Vedat YANARSÖNMEZ’in anlatimlari ile seramik egitimine giris yapmislardir.

Seramik ile tanismalarinin ikinci kismi olan Çömlekçi Tornasi atölyesinde Yardimci Doçent Doktor Süreyya OSKAY, Ögretim Görevlisi Vedat YANARSÖNMEZ, Tekniker Songül ÖZOGUL ve Seramik Sanatçisi Nihal CIHANER’in katilimlari ile torna becerilerini kesfetmislerdir.

Hem ögrenip hem eglenerek kursiyerlerimiz deneyim kazanmislardir. Sanatin engel tanimadigina dair tecrübe edinerek kendilerini ispat etme firsati yakalamislardir. Bu çaba onlarin kendilerine yetebilme ve güven duyduklarinin en güzel örnegidir.

Çamura dokunma, hissetme ve bu heyecanin sonunda ortaya çikardiklari eserleri izlemeleri görülmeye deger bir mutluluk örnegidir. Bir otorite endisesi içinde degil, eglenceli ve verimli bir ortamda ortaya is çikarmanin hazzi ile bu atölyedeki islerimizi tamamlayip kendileri ile diger çalismalarda görüsmek üzere ayriliyoruz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —