Bugün, 3 Haziran 2024 Pazartesi

Engellilere Engelli Piknik!

Engellilere Engelli Piknik!

10?16 Mayis Engelliler Haftasi Etkinlikleri kapsaminda gerçeklestirilen Göktürk piknik alaninda Engelliler kendilerine ayrilmis olan piknik alaninin uygun olmamasindan dolayi çok zorluklarla karsilastilar. Esenlerde faaliyet gösteren Engelli Dernekleri bi

Mesut Kaya/Gazete Esenler

Engellilere Engelli Piknik!

10–16 Mayis Engelliler Haftasi Etkinlikleri kapsaminda gerçeklestirilen Göktürk piknik alaninda Engelliler kendilerine ayrilmis olan piknik alaninin uygun olmamasindan dolayi çok zorluklarla karsilastilar. Esenlerde faaliyet gösteren Engelli Dernekleri bir araya gelerek Belediyenin de katkilariyla Engelli Pikniginde zorluklar karsisinda yinede eglendiler.

 Engelli Dernek Baskanlari geçtigimiz yil Göktürk piknik alanin da ayrilan alanin Belediye yetkililerince bu sene baska derneklere tahsis etmeleri Engellilerin tepkisine neden oldu.

Engelli Piknigine Esenler Kaymakami Nazim Madenoglu, Esenler Belediye Baskani M.Tevfik Göksu, Esdef Baskani Ömer Savas, Kirsehir Dernek Baskani Nihat Çaliskan, Muhtarlar, Meclis Üyeleri, Belediye Müdürleri ve çok sayida engelli aileleri katildi.

Sabahin erken saatlerinde tüm hazirliklarini tamamladiktan sonra engelliler aileleriyle birlikte Esenler Belediyesinin verdigi Otobüslerle Göktük Piknik alanina hareket ettiler. Piknik Alana vardiklarinda birçok sikintiyla karsilasan engelliler, umduklari ortami bulamadiklari için yetkililere sitemlerini dile getirdiler.

Ancak bütün bu yasanan sorunlara ragmen özellikle Kaykamimiz Nazim Madenoglu nun engelli ailelerinin hemen hemen bütün masalarina misafir oldu. Genel anlamda her ailenin sordugu soru piknik alaninin engellilere uygunsuz olmasi idi. Geçici ve iyelestirilebilir oldugunu her seyin zaman ile düzelebilecegini, organizasyonlarda bazen böyle sorunlar olabilecegini söyledi.   Ve seneye daha güzel bir ortam hazirlanacagi konusun da Kaymakamimizdan söz aldilar. Kaymakamimiz Nazim Madenoglunun engelli ailelerinin sorunlariyla bire bir ilgilenmesi Engelli Ailelerini memnun etti.

Ayrica Kaymakamimiz belediye yetkilileri ile görüserek önümüzde ki yil piknik alaninin engelliler için uygun yer ayarlamasi konusun da talimat verdi.

 

 



  • Pazartesi 29.7 ° / 20.9 ° Güneşli
  • Salı 31.7 ° / 22.2 ° Güneşli
  • Çarşamba 28.2 ° / 21.3 ° Güneşli