Bugün, 22 Ekim 2024 Salı

Engin Çeber`i iste burada öldürdüler

Engin Çeber`i iste burada öldürdüler

Yeniden görülen davada kesif yapilirken Çeber`in basi duvara vurularak dövülüsü tanik anlatimiyla canlandirilip fotograflandi. Radikal

ISTANBUL- Engin Çeber’in gardiyanlar tarafindan dövülerek öldürüldügü kogusun fotograflari gün yüzüne çikti. Geçen ay yapilan kesifte çekilen fotograflarda, Çeber’in basinin duvara vurulusu, ardindan kogusun avlusunda dayaga devam edilisi, taniklar ve saniklarin anlatimiyla tespit edildi. 
Engin Çeber’in Metris Cezaevi’nde gardiyanlarca dövülerek öldürülmesine dair davada, eski cezaevi müdürü Fuat Karaosmanoglu’nun talebi üzerine 14 Mayis’ta kesif islemi yapilmisti. Bilirkisi Kaan Altindal’in çektigi fotograflar nihayet dosyaya girdi. Bu fotograflarda, Çeber’in kaldigi D-8 kogusu, kogusun ortak kullanim alani, avlusu ve ikinci kattaki yatakhaneye çikan merdivenler görülüyor. Çeber’in sabah sayimina kalkmadigi için gardiyanlarca dövülüp basinin duvara vuruldugu, daha sonra avluya çikarilip dövülmeye devam edildigi o anlar, tanik Sükrü Zeren ve Murat Gevrek’in anlatimlariyla fotograflandi. Fotograflarda, Gevrek, Çeber’in basinin duvara vuruldugu yeri parmagiyla gösteriyor. 
Sükrü Zeren, 14 Mayis’taki kesifte, “Çeber ilk darp edildiginde ben yakinindaydim. Ancak darp olayi basladiginda biraz uzaklastim. Memurlar üst kattaki yatakhaneye çikmamimizi söylediler. Engin’i darp eden kisiler içinde Selahattin Apaydin’i hatirliyorum” dedi. Murat Gevrek de o anlari “Selahattin Apaydin ile yeni gardiyanlardan 2-3 kisi dogrudan sandalyede oturan maktule saldirdilar. Kafasini duvara vurdular. Üst kattaki yatakhaneden 15 dakika sonra indigimde maktul kogusun içinde yerde yatiyordu” diye anlatti. 
Bu arada, Çeber’in dövüldügü ani görmedigini, yalnizca kogus kapisindan içeriye baktigini ileri süren Fuat Karaosmanoglu’na göre de fotograf çekimi yapildi. Bilirkisi Kaan Altindal “Karaosmanoglu’nun bulundugu yerden bahçe kapisinin küçük bir bölümü görünmektedir” dedi. Taniklar Karaosmanoglu’nun, Çeber’in dövülmesinden hemen sonra “Bundan sonra bu sekilde davrananlar bu sekilde cezalandirilacaktir” dedigini iddia ediyordu. Dava dosyasina göre Çeber, 7 Ekim 2008’de sabah sayimina kalkmadigi için gardiyanlar Selahattin Apaydin, Sami Ergazi ve Nihat Kizilkaya tarafindan dövüldü ve basi duvara, ardindan da demir kapiya vuruldu. Dayak havalandirmada da devam etti. Çeber havalandirmada baygin düstü. Bakirköy 13. Agir Ceza Mahkemesi’nin dört gardiyana agirlastirilmis müebbet karari, Yargitay tarafindan usulen bozulmustu.



  • Salı 17.5 ° / 14.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 18.8 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 18.1 ° / 13.8 ° Güneşli