Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Ensar`la baglantisini itiraf eden tecavüzcü ögretmene 508 yil ceza verildi

Ensar`la baglantisini itiraf eden tecavüzcü ögretmene 508 yil ceza verildi

Karaman`da 10 erkek ögrenciye `cinsel istismarda` bulunan ve Ensar Vakfiyla baglantisini itiraf eden tecavüzcü ögretmen Muharrem Büyüktürk`e 508 yil ceza verildi. Büyüktürk`ün mahkemedeki son sözleri ?Ensar da KAIMDER de istedigini aldi, arada beni kurban

Ensar`la baglantisini itiraf eden tecavüzcü ögretmene 508 yil ceza verildi

Karaman`da 10 erkek ögrenciye `cinsel istismarda` bulunan ve Ensar Vakfiyla baglantisini itiraf eden tecavüzcü ögretmen Muharrem Büyüktürk`e 508 yil ceza verildi. Büyüktürk`ün mahkemedeki son sözleri “Ensar da KAIMDER de istedigini aldi, arada beni kurban ettiler” oldu.

Karaman`da kentin en önemli okullarindan Gazi Mustafa Kemal Ilkokulu`ndan görevli sinif ögretmeni Muharrem Büyüktürk, Ensar Vakfi ile Karaman Imam Hatip Okullari Mezunlari Dernegi`ne (KAIMDER) ait kayit disi yurtlarda barinan 10 erkek ögrenciye `cinsel istismarda` bulundugu iddiasiyla geçen 5 mart günü tutuklandi. Ensar Vakfi`yla baglantisini kabul eden tecavüzcü ögretmene toplamda 508 yil 3 ay ceza verildi. Ilk durusmada biten davada mahkeme herhangi bir indirime gitmedi.

Durusmayi takip eden Çagdas Hukukçular Dernegi (ÇHD) Ankara Subesi avukatlari sanik ögretmen Muharrem Büyüktürk’ün davadaki son sözlerini aktardi: “Ensar da KAIMDER de istedigini aldi, arada beni kurban ettiler.”

Dava sonrasi Ensar Vakfi`ndan açiklama: Hukuki süreç baslatacagiz

Karaman`daki davaya tepkiler çig gibi: Ensar`i aklamak için tek celsede bitirdiler

Ensar davasinda çikan karara CHP`den ilk açiklama

ILK KEZ HAKIM KARSISINDA

Magdurlardan 7’sine tecavüz, 2’sine cinsel istismar, 1’ine de müstehcen görüntü izletip taciz etmekten 600 yila yakin hapsi istenen sanik Muharrem Büyüktürk, `kasten yaralama` `çocugu müstehcen yayinlari okumaya ve seyretmeye tesvik`, `çocugun nitelikli cinsel istismari`, `cebir tehdit veya hile kullanarak kisiyi hürriyet yoksun kilma`, `çocugun cinsel istismari` suçlamalarindan Karaman Agir Ceza Mahkemesi`nde yargilandi.

Sanik ögretmen durusma salonunda... Iste ifadesi;

-`Tacavüzcü ögretmen` durusma salonuna getirildi, iddianame okundu.

- Sanik ögetmen Muharrem Büyüktürk ilk ifadesinde hakkindaki suçlamalari reddetti

-"Ben yapmadim. polisler çocuklari yanlis yönlendirmis... Polis bana baski uyguladi. ‘Sen anlat burada ceza almazsin’ dedi. 

-Escinsel degilim, tutuklamasinlar diye öyle söyledim, kimseye tecavüz etmedim... Çocuklar kendi aralarinda yaptiklarini benim üzerime atiyorlar" (Iddianameden basina yansiyan bir haberde Muharrem Büyüktürk’nin çocuklara cinsel istismarda bulundugunu itiraf ettigi belirtilmisti).. 

-Çocuklara porno izlettirerek cinsel istismarda bulundugu belirtilen Büyüktürk, "Çocuklar fen dersinde hayvanlarda üremeyi sordular, bende google ve youtube video açtim" dedi...

-"Polis seni sadece Adana`da hastaneye yatirirlar" dedigi için önce iddialari kabul etmistim... Ben sadece ögrencilerimin ve velilerin oldugu ortamda yargilanmak istiyorum...

-Kitap okuttum, tiyatro oynattim. Hakkim gasbediliyor..

-Babasiz büyüdüm, çocuklardan birisi de babasiz büyümüstü. Onlara adeta baba gibi yaklastim. O çocugu üvey babasindan korudum. Çocuklara ders vermeyi defalarca birakmak istedim ancak aileler beni birakmadi..

-Çocuklarin sinav dönemlerinde, onlari teselli etmek için yanlarina yatiyordum...

- Ensar Vakfi ve KAIMDER avukatlari dosyayi incelemek için ek süre istedi.

-Sanik Muharrem Büyüktürk: Bana komplo kuruldu.

VIDEO | Karaman Barosu Baskani`ndan karar sonrasi açiklama

[Haber görseli]

Sanik ögretmen Ensar`i yalanladi

Ben Ensar Vakfi ve Kaimder yurtlarinda tek sorumluydum...

Ensar Vakfi`ndan konuyla ilgili yapilan açiklamada ögretmeni2013 yilinda 5 aylik bir süre için gönüllü olarak vakfin sube merkezinde etüt ögretmenligi yaptigi söylenmis; olayla ilgili haber yapanlar ve konuyu gündeme getirenler ise linç kampanyasi baslatmakla suçlanmisti. Vakif açiklamasinda su satirlara yer vermisti: "Bu igrenç olayi kullanarak Vakfimizin adini karalamaya çalisan, itibar suikasti için tüm çirkefliklerini ortaya saçan kötü niyetli kisi ve gruplara yönelik hukuki haklarimizi kullanacagimizi belirtmek isteriz."

-Avukat sanik ögretmenin beraatini istedi...

-Karaman davasinda `Tanik`lar: Sanik çok sevilen, saygideger biri.. çocuklari çok seven biri, çocuklar da onu çok seviyordu`

-Avukat Ütebay: Saniga ait bilgisayar kayitlari suça dair ciddi emareler tasiyor.

-Avukatlarin sorusturmanin genisletilmesi talebi reddedildi.

-Katilanlar vekillerinin Ensar, Kaimder, Karaman Il Milli Egitim Müdürlügü, Karaman Valiligi hakkinda suç duyurusunda bulunma istemlerinin reddine, kapalilik kararinin kaldirilmasina karar verildi.

-Karaman sanigina son sözleri soruldu: Ben kurban oldum, suçsuzum

Salonda tepki çeken talep

-Ensar Vakfi Baskani Cenk Dilberoglu durusmaya avukatlik cübbesiyle gelerek, `çocuklar adina buradayiz` dedi. 

-Davaya `magduruz` diyerek müdahil olmak isteyen Ensar Vakfi ve KAIMDER salonda tepkiyle karsilandi.

-Adliye önünde; seriata, fasizme, karanliga geçit yok, tecavüzü örtbas edemezsiniz, Takipteyiz sorumlulardan hesap soracagiz` pankartalari de dikkat çekerken grup hükümet aleyhinede slogan atti. `Cinsel istismari` protesto eden kadinlar adliye önünde oturma eylemi baslatti..

-Barolar ve katilma talebi olan kurumlardan avukat isimleri alindi... Barolarin ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi`nin müdahillik talebi kabul edildi.

Ensar Müdahil

-Onlarca çocuk dernegi, milletvekili ve siyasi partinin müdahillik talebi reddedilirken; Ensar Vakfi`nin "magdur olduklari" gerekçesiyle yaptigi talep kabul edildi. STK (Sivil Toplum Kuruluslari)`lar ve vekiller itiraz etti...

-Durusma salonundan vekiller çikarildi...

-Davayi takip edecek olan avukatlarin isimlerinin okunup içeri alinmasi 45 dakika sürdü.. 

-Karaman Cumhuriyet Savcisi Murat Ünlü`nün hazirladigi ve 14 sayfalik iddianame okundu.

-Mahkeme Baskani: Gizlilik önemli çocuklarin aileleri bile bilmiyor, bilmelerini uygun görmedik.

-`Bugün karar verebilirim, benim kararim hazir` diyen Mahkeme Baskani çark etti: Karar hazir demedim, dosya hazir dedim...

Avukatlar isyan etti: Soru soramadik, dosyayi bilmiyoruz, yargilamayi bile duyamiyoruz 

[Haber görseli]

Tecavüzcü de Ensar Vakfi Baskani da cübbesiyle salonda...

[Haber görseli]Durusma öncesinde, pes pese yapilan ön durusmalarla magdur çocuklar dinlendi ve ifadeleri alindi. Eregli Cezaevi`nde tutuklu bulunan Muharrem Büyüktürk`ün, durusmaya Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katilmasi bekleniyordu. 

Müdahil avukatlardan Ankara Barosu`na kayitli Imdat Balkoca, sanik Muharrem Büyüktürk`ün gece adliyeye getirildigini söyledi.

ENSAR VAKFI TABELASINA KAMUFLAJ

Durusma nedeniyle kentin girislerinde polis, kente giren araçlari durdurup , tek tek kimlik kontrolü yapildi ve üst aramasindan geçirildi. Adliye çevresinde yaklasik 3 kilometrelik alan ise polis tarafindan demir bariyerlerle çevrildi.

ADLIYE ÖNÜNDEN FOTOGRAFLAR

[Haber görseli]Iddianamede adi geçen Ensar Vakfi`nin, Karaman Subesi binasindaki tabelalar ise binaya Türk bayragi asilarak kamufle edilmeye çalisti.

Adliyeye girmek isteyenler sabahin ilk saatlerinden itibaren kimlik ve üst aramasindan geçirilerek içeri alinmaya baslandi. Adliye önünde, çevre il ve ilçelerden gelen takviye polis ekipleri ve TOMA`larla yogun güvenlik önlemi alindi.

VALILIKTEN YASAKLAMA

Karaman Valiligi de durusma nedeniyle, davanin devam ettigi süre boyunca Karaman il sinirlari içerisinde her türlü toplanma, basin açiklamasi, toplanti, gösteri yürüyüsü, miting, oturma eylemi, stant açma, çadir kurma gibi etkinliklerin yasaklandiginiresmi internet sitesinden duyurdu.

Kadinlar tüm engellemelere ragmen adliye önündeledi.

Kaynak;Cumhuriyet



  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu