Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Ensar Vakfi ve KIH.Dernegi Esenler`de protesto edildi

Ensar Vakfi ve KIH.Dernegi Esenler`de protesto edildi

CHP Esenler ilçe baskanliginin dün aksam saatlerinde Esenler Cumhuriyet meydaninda partililerle ve vatandaslarla birlikte olusturduklari halka ile ?Sessiz Çiglik? eylemi Gerçeklestirdiler. Eylemde, Ensar Vakfi ve KIH. Dernegi`nde gerçeklesen çocuk istism

Ensar Vakfi ve KIH.Dernegi Esenler’de protesto edildi

CHP Esenler ilçe baskanliginin dün aksam saatlerinde Esenler Cumhuriyet meydaninda partililerle ve vatandaslarla birlikte olusturduklari halka ile “Sessiz Çiglik” eylemi Gerçeklestirdiler. Eylemde,  Ensar Vakfi ve KIH. Dernegi’nde gerçeklesen çocuk istismarini protesto ettiler.

“Çocuk Susar Sen Susma !..” baslikli “Sessiz Çiglik” eylemi CHP Eyüp Ilçe Örgütü tarafindan baslatilmisti. Eyleme bugün Esenler cumhuriyet meydaninda CHP Parti Meclis Üyesi Tugba Ütebay, CHP ilçe Baskani Bülent Ütebay, ilçe yöneticileri, Ilçe gençlik kollari Baskani Ersel Aydogdu ve yönetim kurul üyeleri, 100’e yakin vatandas elele tutusarak halka olusturdular, ardindan çocuk tecavüzünü basin açiklamasiyla kinadilar.

“Bu çocuklar bizim, hepimizin çocuklari”

Çocuklara kötü niyetle uzanan elleri lanetleyen Ütebay, yaptigi basin açiklamasinda "Çürümüs beyinlere, küflenmis zihniyetlere, öpmeye bile kiyamadigimiz masum yavrularimiza yapilan cinsel istismarlara lanet olsun. Bizler her seyden önce bir anne olarak, çocuklarimiza yapilan bu igrenç olaylari siddetle kiniyoruz. Çocuklarimiz yalniz degiller, babalarin, annelerin ve kamu vicdaninin onlarin yaninda olduklarini herkes bilsin. Ne yazik ki 45 çocugumuz tecavüze ugradi, bizler bu konuya duyarsiz kalamayiz. Artik o bunun çocugu, su onun çocugu deme zamani degil. Bu çocuklar bizim, hepimizin çocuklari, onlara yapilan bu igrenç muamelenin hesabini sormak hepimizin boynunun Borcudur. Kimse bir seyleri sumen alti yapmaya kalkmasin, iki elimiz yakalarindadir” dedi. 

“Bir kisi yapti diyerek veya bir seferden bir sey olmaz diyerek” üstünü örtemezsiniz.

Devlet izni olmadan gelisi güzel acilan bu vakiflari açanlardan hesabini soracagiz diyen Ütebay  “Ülkemizi yönetenler, sizler ülkeyi yoksullastirarak bu çocuklari yasal olmayan bu yerlere göndermeye mahkum ettiginizi anlayamadiniz mi? bizler bu ülkenin namuslu yurttaslari olarak bu çirkinligin sebebi olanlardan kimsenin kuskusu olmasin hesabini soracagiz. Bugün burada toplandik, o açili ailelerin yanindayiz ve onlarin açilarini kendi açimiz kabul ediyoruz. Onlarin yalniz olmadigini tüm dünyaya gösterecegiz. Bizler insan olarak onlarin sesi olmak zorundayiz.

“Susmayacagiz, sesiz kalmayacagiz. Bu durum siyaset üstü bir durumdur”

Bu suçu isleyenler ve bu suça ortak olanlar vicdanlarda mahkûm olmuslar. Esas suçlu olanlar gündem olusturarak bu kirliligin üstünü örtmeye kalkisanlardir. Onlar kirliklerinde bogulacaklar. “Bir kisi yapti diyerek veya bir seferden bir sey olmaz diyerek” üstünü örtemezsiniz. Susmayacagiz, sesiz kalmayacagiz. Bu durum siyaset üstü bir durumdur. Olmayan vicdanlarinizla bas basa kalin ” diyerek Cumhuriyet halk partisi olarak nerde bir yanlis varsa nerede bir hukuksuzluk ve yalnizlik varsa orada olacagiz, bu yanlislarin sonuna kadar üstüne gidecegiz” ifadelerinde bulundu.

Esenler halkinin duyarli insanlari “Sessiz Çiglik” eylemine alkislarla eslik ederek Ensar Vakfi ve KIH. Dernegi’nde gerçeklesen çocuk tecavüzünü protesto ettiler.

 



  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu