Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Ensar Vakfi`yla anilan tecavüz skandalina 350 yil hapis istemi

Ensar Vakfi`yla anilan tecavüz skandalina 350 yil hapis istemi

Karaman`da Ensar Vakfi ve Karaman Anadolu Imam Hatip ve Imam Hatip Lisesi Mezunlari ve Mensuplari Dernegi`ne (KAIMDER) yakin kisilerin kiraladigi evlerde kalan çocuklara tecavüz ettigi iddiasiyla tutuklanan sinif ögretmeni 54 yasindaki Muammer B., hakkind

Ensar Vakfi`yla anilan tecavüz skandalina 350 yil hapis istemi

 

Karaman`da Ensar Vakfi ve Karaman Anadolu Imam Hatip ve Imam Hatip Lisesi Mezunlari ve Mensuplari Dernegi`ne (KAIMDER) yakin kisilerin kiraladigi evlerde kalan çocuklara tecavüz ettigi iddiasiyla tutuklanan sinif ögretmeni 54 yasindaki Muammer B., hakkinda toplam 350 yil istemiyle Karaman Agir Ceza Mahkemesi`nde dava açildi.

Karaman kent merkezindeki Gazi Mustafa Kemal Ilkokulu`nda görevli sinif ögretmeni Muammer B., gönüllü olarak kurs verdigi, Ensar Vakfina ait olan evlerde barinan 10 erkek ögrenciye cinsel istismarda bulundugu iddiasiyla geçen 4 Mart günü tutuklandi. Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülen sorusturma kapsaminda 14 sayfalik iddianame tamamlandi. 

Karaman Agir Ceza Mahkemesi`ne açilan kamu davasinda ögretmen Muammer B., `çocugun cinsel istismari`, `hürriyetten yoksun birakma` ve `çocugu müstehcen yayinlari okumaya ve seyretmeye tesvik` suçlarindan 350 yila kadar yargilanacak. 

Ensar Vakfi`yla anilan tecavüz skandalina yayin yasagi 

ENSAR VAKFI`NA VE KAIMDER`E  DENETIM 

Sorusturmayi yürüten Cumhuriyet Bassavciligi`nin, iddianamede adi geçen Ensar Vakfi ve Karaman Anadolu Imam Hatip ve Imam Hatip Lisesi Mezunlari ve Mensuplari Dernegi, Bölge Müdürlügü`ne, dernek içinde Karaman Valiligi Dernekler Il Müdürlügü`ne yazi göndererek, vakif ve dernegin denetlenip sonucun savciliga bildirilmesinin istendigi ögrenildi.

Karaman Cumhuriyet Bassavciligi, sorusturmayi yürüten Cumhuriyet Savcisi Murat Ünal`in, Adalet Bakani Bekir Bozdag tarafindan görevinden alindigi yönünde sosyal medyada çikan haberlerin, gerçegi yansitmadigini ve savci  Ünal`in, görevinin basinda oldugu ve sorusturmayi bizzat kendisinin yürüttügünü açikladi. 

Sosyal medyada `Ahmet Hakan` ve `tecavüz` tartismasi 

ISTISMARA UGRAYAN 10 ÇOCUK 

Cumhuriyet Bassavciligi yaptigi açiklamada, cinsel istismara ugrayan çocuk sayisinin bazi basin yayin organlarinda halen 45 olarak geçtigini hatirlatarak, ``Bassavciligimizca yürütülen sorusturma kapsaminda ilgili süphelinin, Karaman`da 10 küçük magdura farkli zamanlarda cinsel istismarda bulundugu kanaatine varilmis olup bu konuda Karaman Agir Ceza Mahkemesi`ne kamu davasi açilmistir. Bassavciligimizca son derece hassas bir sekilde yürüttügümüz bu sorusturmayi bugün itibariyle sonuçlandirmis bulunmaktayiz`` denildi.ENSAR VAKFI`NI MECLISE TASIDICHP Genel Baskan Yardimcisi Veli Agbaba, Karaman’da bir sinif ögretmeninin Ensar Vakfi ve Karaman Anadolu Imam Hatip Lisesi Mezunlari Dernegi’nce kiralanan evlerde kalan 45 çocuga tecavüz ettigi iddialariyla tutuklanmasina iliskin, Meclis Baskanligi’na arastirma önergesi verdi. Hükümetle sicak iliskileri oldugu ileri sürülen bazi vakiflarin, “Ögrencilere kurs egitimi veriyoruz” diyerek gayri mesru yollardan egitim ve barinma sagladiklarinin anlasildigini belirten Agbaba önergede sunlari kaydetti: “Siyasi politikalar geregi ilkögretim okullarinda dayatilan gereksiz derslerin yerine psikolojik destek ve özsavunma vb. konularda bilinçlenme egitiminin verilmesi, ögrencilerin bu tür taciz ve tecavüz saldirilarindan korunmasi için birer asama olabilir” dedi. Kaynak;Cumhuriyet



  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu