Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Erbakan Ailesinden Yalanlama

Erbakan Ailesinden Yalanlama

15.03.12 Persembe günü basin yayin organlarinda yer alan, ERBAKAN ailesini ilgilendiren yayinlara iliskin Aileden açiklama yapildi. Açiklamada Erbakan ailesi ile ilgili basinda çikan haberler yalanladi.

 

 

 

 

Serkan Basut/Gazete Esenler

Erbakan Ailesinden Yalanlama

 

15.03.12 Persembe günü basin yayin organlarinda yer alan, ERBAKAN ailesini ilgilendiren yayinlara iliskin Aileden açiklama yapildi. Açiklamada Erbakan ailesi ile ilgili basinda çikan haberler yalanladi.

 

BASIN AÇIKLAMASI 

1.    Merhum liderimiz, muhterem hocamiz, bütün ömrünü Milli görüs davasina adamis, son nefesine kadar maliyla caniyla mücadelesini vermis olan babamiz Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN adina kayitli olan tüm mal varligi, 28 Subat sürecinde verilen haksiz cezalardan dolayi hacizlidir. Isteseydi dünyanin sayili sanayicilerinden birisi olabilecek iken kendisini davasina adamis ve tarihe mal olmus büyük bir siyaset ve devlet adamidir. Ayrica, Merhum ERBAKAN Hocamiz, siyasi hayata basladiktan sonra hiçbir ticari faaliyetin içinde olmamistir. Bu tür tartismalar onun kemiklerini sizlatmaktadir. Buna sebep olanlar büyük bir vebal altindadir.

2.    Ailenin mirasi konusu ile ilgili basin-yayin organlarinda yer alan haberler gerçegi yansitmamaktadir. Merhum ERBAKAN hocanin adina kayitli menkul ve gayrimenkullerinden olusan mirasi resmi olarak bellidir. Ve bu mirasin medeni kanun mucibince 1/3’ü Zeynep ERBAKAN’in kanuni hakkidir ve kesindir. Bu sebeple hiçbir varisin hakkinin zayi olmasi kanunen mümkün degildir. Bununla birlikte bizlerin kardesleri olarak ablamiz Zeynep ERBAKAN ’in herhangi bir sekilde hakkinin kaybolmasina razi olmamiz manen ve vicdanen söz konusu olamaz. Ancak, 1. maddede belirttigimiz üzere ’28 Subat sürecinin ürünü olan haksiz davalar’ sonucu tüm tereke hacizli oldugu için su ana kadar hiçbir varise mirastan herhangi bir pay intikal etmis degildir. 

3.    Diger iddialar ise, bir takim art niyetli kisiler tarafindan geçmiste de oldugu gibi özellikle toplumda ciddi bir karsiligi olan ERBAKAN ismini yipratmak amaciyla aile içine fitne sokmak maksadiyla ortaya atilmis asilsiz iddialardir. 

4.    Tüm bu yayinlar Merhum ERBAKAN Hocamizin vefatinin 1.Yil dönümü münasebetiyle düzenlenen anma toplantilarinda Milli Görüs’ün yeniden sahlanisa geçmesi ve özellikle Sn. Fatih ERBAKAN’a karsi halk nezdinde olusmaya baslayan sempati ve teveccühün engellenmesine yöneliktir. 

Hiç kimse Milli görüsçülerin birlik ve beraberligine zarar vermeyecek ve yeniden sahlanisina engel olamayacaktir. Denildi.

 

Dr. M. Ali Fatih ERBAKAN

Adina

Av. Tan Tahsin ZAPATA

 

 



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli