Tarih: 10.03.2013 11:55

Erbakan bizi uyarmisti

Facebook Twitter Linked-in

Erbakan bizi uyarmisti

Sam Müftüsü Ahmet Bedreddin Hassun`un oglu kisa süre önce teröristlerce katledildi. Hassun, yasananlarin sorumlusunun Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan oldugunu, Suriye rejimini yikmak istediklerini söyledi Büksehir Belediye Baskanligi döneminden beri tanidigini, dini bilgisinin çok yetersiz oldugunu belirten Hassun: "Erdogan benim Sam`i terk edip, Türkiye`ye gelmemi istedi. Ancak ben Türkiye`de köle gibi yasamaktansa, Suriye`de yasarin dedim ve reddettim. Din bunlarin yaptiklari degil. Dinde zorlama yoktur. Bunlar insanlari zorluyorlar, olmaz ise öldürüyorlar. Her seyden önce insaniz. Sonra dinimiz gelir. Insanligimizi hiçbir zaman unutmamaliyiz. Dini insanligin önüne koymamaliyiz. Herkes önce insan sonra Müslümadir," açiklamasinda bulundu. 

Tayyip Erdogan`in Türkiye`de laiklikle savastigini vurgulayan Ahmet Hasssun; "Allah`in bizi Erdogan`dan korumasi için dua etmeliyiz. Bölgede savastan yana tavir aldi. Suriye için tek derdi Müslüman Kardeslerin serbest birakilmasiydi. Yasal olarak örgütlenmelerine izin verilmesini, içeride olan üyelerinin çikartilmasini istiyordu hep. Her firsatta bunu dile getirmekten geri durmadi. Erdogan ideolojik olarak Müslüman Kardesler`den oldugunu defalarca söyledi" dedi. 

`RADIKALLER HEP VARDI`

Radikalizmin tarihin her döneminde oldugunu, Islam tarihinde radikal örneklerin çok yaygin bulundugunu belirten Hassun; "Onlar Osman`i, Ali`yi bile öldürdüler. Hüseyin`in basini kestiler. Daha çok örnek vardir. Radikaller tarihte hep var olmus ve katliamlar yapmislardir. Simdi de var. Bilimin kabul edilmedigi, cehaletin egemen oldugu her süreçte radikaller ve katliamlar olacaktir. Bunlar insanlari yanlarinda olmadiklari, kendileri gibi düsünmedikleri, ayni tarzda namaz kilmadiklari için öldürüyorlar. Oysa biz ne deriz, Rab-i-el-alemin, yani `alemlerin tanrisi`na dua ederiz. Benim oglum oruçluydu öldürdüklerinde. 5 vakit namaz kilardi ve asla siyasetle ugrasmazdi. Suriye rejiminden destegimi çekmem için oglumu katlettiler. Bunlarin dinle alakasi yok.." açiklamasinda bulundu. 

`ERBAKAN DIKKAT ET DEMISTI` 

Basbakan Erdogan`i çok eskiden, yakinen tanidigini söyleyen Ahmet Hassun çok tehlikeli birisi oldugunu belirterek sunlari söyledi; "Yillar önce Erbakan Hoca beni uyarmisti. Bu adama dikkat et, güvenme diye. O zaman çok dikkate almamistim. Ama bugün görüyoruz ki, Erbakan çok hakliymis. Erdogan mezhepsel bir politika izliyor. Sirf mezheplerinin egemen olmasi için, bu katilleri destekliyor. Dinde emir olmaz, talimat olmaz. Peygamberimiz döneminde halife de yoktu. Sonradan insanlar uydurdular. Erdogan fitne siyasetinden vazgeçmeli. Yoksa daha çok kan dökülecek. Annesi öldügünde aradim bassagligi diledim. Ancak o oglum öldürüldügünde kesinlikle aramadi, bassagligi dilemedi. Beklemiyordum ama bilinsin istiyorum. Artik hep beraber dua etmeliyiz. Allah bizi Erdogan`dan korusun."

Odatv.com

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —