Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

ERCAN; `KENTSEL DÖNÜSÜM RANT KAPISI GÖRÜLMEMELI

ERCAN; `KENTSEL DÖNÜSÜM RANT KAPISI GÖRÜLMEMELI

ESINDER Yapi Yönetim Kurulu Baskani Özkan Ercan, Milliyet Gazetesine Insaat sektörü ile ilgili önemli açiklamalarda bulundu.Baskan Özkan Ercan ?Kentsel dönüsüm rant kapisi olarak görülmemelidir? dedi.

 ESINDER Yapi Yönetim Kurulu Baskani Özkan Ercan, Milliyet Gazetesine Insaat sektörü ile ilgili önemli açiklamalarda bulundu.Baskan Özkan Ercan “Kentsel dönüsüm rant kapisi olarak görülmemelidir” dedi.

Istanbul’un dönüsümüne önemli ölçüde katki sunan ve projelerine devam eden ESINDER Yapi adina Yönetim Kurulu Baskani Özkan Ercan, Milliyet Gazetesine Insaat sektörü ile ilgili önemli açiklamalarda bulundu.

KENTSEL DÖNÜSÜM RANT KAPISI OLARAK GÖRÜLMEMELI

Dönüsüm konusunda bu kadar basarili bir isim olarak vatandasa tavsiyeniz nedir? 
Tüketici konutunu yenilemekle ilgili kararli olmalidir ve depremin ne zaman olacagini hiç kimsenin bilmedigini bilinçli bir sekilde anlamis olmalidir. Özellikle Istanbul’un deprem kusaginda oldugunu düsünürsek burada hem konutlarin yenilenmesini, hem de olusan rant artisindan vatandaslarin faydalanacaklarimda belirtmek istiyorum. Benim vatandaslarimiza tavsiyem sadece teklif degil banka garantörlügünde is yapan, çözüm odakli firmalari tercih etmelerini, binalarini yaptirirken bu unsurlari göz önünde bulundurmalarini tavsiye ediyorum. Vatandaslarimiza çok farkli fiyat teklifleri geliyor. Bu tekliflerden daha çok verenden ziyade, bu konuda tecrübeli ve arkasinda banka garantisi olan sirketleri tercih ederler ise konutlarinin teslim edilip edilemeyecegi gibi bir korku duygusuna kapilmazlar.

Kentsel dönüsümün hizini düsüren sikintilar var mi?
 
Ne yazik ki bir takim sikintilar var. Bunlar’da dönüsümün hizini kesiyor. Kira yardimlari ile ilgili, kredi süreçleri ile ilgili sikintilar yasiyoruz. Belediyelerin kentsel dönüsümle ilgili imar artislarinin olmayacagi ile ilgili kararli olmalari ve vatandaslari bununla ilgili ciddi sekilde bilgilendirmeleri gerektigini söylemek istiyoruz. Vatandaslar hep bir imar artisi beklentisi içinde.
Buda bir çok sey için gecikme yasandigini gösteriyor. En büyük sikintimiz bürokraside yasadigimiz zaman kaybi, is kaybi. Özellikle itiraz edilen risk raporlarinin tekrar cevaplandirilmasi ve sonuçlandirilmasi. Herkes binasinin riskli oldugunu biliyor ama zaman kazanmak için sürecin önünü tikiyorlar.
Kira yardimlari ile ilgili ve kredi faiz destegi ile ilgili sektörde sikintilar devam ediyor. 

SEKTÖRE KENTSEL DÖNÜSÜM KREDISINI KAZANDIRMANIN GURURUNU YASIYORUZ
Özkan Bey Kentsel dönüsüm kredisi nedir?
 
Sirketimiz sektöre kentsel dönüsüm kredisini kazandirdi.
Kentsel Dönüsüm Kredisinin amaci kat karsiligi yapilamayacak binalari dönüstürmekle ilgili finansman sorunlarini çözmek için olusturdugumuz bir finansman kaynagidir. Bir binada 10 kat malikinin oldugunu düsünürsek ve kat maliklerinin dönüsümün maliyetini karsilayacak gücü yoksa burada kentsel dönüsüm kredisinin avantaji ortaya çikiyor. Böylece hem vatandasin finans sorunu çözüyor hem de depremden korkulmayacak güvenli konutlar üretiyoruz.

1000 M2’NIN ÜZERINDEKI INSAATLARI’DA SIGORTA KAPSAMINDA YENILIYORUZ
 
Axa Sigorta ile olusturdugumuz sigorta modeli bundan önceki süreçte 50 ve üzeri konutlari sigortaliyordu. + sigorta süreci. Oysa simdi 1000 ve 1000 metrekarenin üstündeki insaatlari da sigorta kapsaminda yenilemekle ilgili anlasma imzalanmistir. Bu sigorta sürecini de sektöre kazandirdik. Ayrica kat karsiligi seklinde dönüsümü yapilmayacak binalarin yenilenmesi ile ilgili kentsel dönüsümle ilgili ilk adimi atan firma olmanin da gururunu yasiyoruz.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli