Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

Erdogan: Aç falan kalan yok

Erdogan: Aç falan kalan yok

Cezaevlerinde yüzlerce PKK`li ve PAJK`li tutuklu Abdullah Öcalan`a uygulanan tecridin son bulmasi ve anadilde savunma hakkinin önündeki engellerin kaldirilmasi için açlik grevinde. Kamuoyu, bu en basit

Cumhurbaskani Abdullah Gül, Cumhuriyet Bayrami sebebiyle Çankaya Köskü`nde bir resepsiyon verdi. Resepsiyona Meclis Baskani Cemil Çiçek ile Basbakan Recep Tayyip Erdogan ve Genelkurmay Baskani Orgeneral Necdet Özel esleriyle birlikte katildi. Resepsiyona, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu katilmazken, MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli katildi. BDP`den de Ahmet Türk, Hasip Kaplan ve Sirri Sakik resepsiyonda yer aldi

Basbakan Erdogan resepsiyonda gündeme dair de açiklamalarda bulundu. Bugün Ankara`da 29 Ekim yürüyüsü yapmak isteyenlere yönelik polis müdahalesinde CHP Lideri Kemal Kiliçdaroglu`yu elestiren Erdogan söyle konustu:

KUTLAMA DEGIL PROVOKASYON

"Izin vermeme diye bir sey söz konusu degil. Daha önce Kiliçdaroglu ile yan yanaydik, simdi niye aynisi yapilmadi? Kiliçdaroglu bu kez Ulus’a gitti ve bunun sorgulanmasi gerekiyor. Barikatlari kaldirin talimatini ben vermedim. Polis görevini yapmadi, 11 polis yaralandi. Ama medya buna yer vermedi.

Yolun kapanmasi ya da açilmasi yönünde herhangi bir talimat vermedim. Kiliçdaroglu legal ve illegal örgütlerle birlikte yürüyüs yapti. Bu alternatif bir kutlama degil, provokasyondur."

Gazetecilerin Cumhuriyet mitinglerini animsatarak "2007’nin özlemi mi var?" da Erdogan, "Belki de öyle bir duygudur ama bu noktada herhangi bir sey söyleyemeyiz. Alternatif bir kutlamanin yapilmamasi gerekiyordu. Kiliçdaroglu örgütlerine çagri yapabilirdi" dedi.

`UTANSINLAR`

Emine Erdogan’in ilk kez Çankaya Köskü’ndeki bir resepsiyona katilmasiyla ilgili de Erdogan, "Eslerle birlikte gelinmesi çok güzel. Daha önce de gelebilirdik ama böyle bir davet almadik... Bugüne kadar beni Emine hanimla buraya sokmayanlar utansin" dedi.

GEREKTIGINDE MÜDAHALE EDILIR

Erdogan, cezaevlerinde, Abdullah Öcalan`in tecrit kosullarinin kaldirilmasi için 48 gündür süren açlik grevleri hakkinda da provokatif açiklamalarda bulundu. "Aç kalan falan yok" iddiasinda bulunan Erdogan, "Adalet bakanim gitti, aç kalan yok, herkes her seyi yiyor. Müdahale gerektiginde yapilir" dedi.

Erdogan, ABD`de yaklasan baskanlik seçimlerine iliskin de renk vermekten kaçindi: "Kafa kafaya gidiyorlar. Gönlümden ne geçiyor derseniz bende kalsin." (ANKARA)


GÜL`DEN `AÇLIK GREVLERINI BITIRIN` ÇAGRISI

Cumhurbaskani Abdullah Gül DE 29 Ekim Resepsiyonunda cezaevlerinde devam eden açlik grevlerinin sonlandirilmasi için çagrida bulundu.

Gül sunlari söyledi:

"Geçmiste bu tip hos olmayan neticeler yasanmisti. Bunlara firsat vermemek gerekir. Bugün Türkiye`de her sey konusuluyor. Eger ifade özgürlügü olmazsa insanlar baska seylere basvurabilirler. Bugün Türkiye`de en aykiri fikirler, kaliplar konusuluyor. Siddet olmadigi takdirde her seyi konusarak ikna ederek büyük problemleri halledebiliriz.

Açlik grevlerinin bitmesi izin çagrida bulunmak istiyorum. Bunun çözüme katkisi olmaz. Adalet Bakaninin çalismalarini takdir ediyorum, gayretli bir insan. Herkesin bir olmasi mutluluk verici. Her seyin  bir zamani var. Bu noktaya gelmekten çok mutluyum. Buradaki resimler tüm Türkiye`de moral kaynagi oluyor.

Ulus`taki görüntüler arzu edilmeyen görüntüler. Valiliklere kutlamalar coskuyla yapilsin diye yazi göndermistim. Ancak yine de üzücü bazi seyler oldu. Bayramda genel kurallar içinde kimseyi rahatsiz etmeden herkes bayrami kutlamali.
 
Kiliçdaroglu`na yanit verirsem polemik olur. Agustos`ta bu tür hos olmayan seyler olmustu."



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli